Slavlje košarkaša Zdravlja; Foto: KLS

Košarkaši Dunava porazom od Slobode 93:68 u 29. kolu Košarkaške lige Srbije i definitivno su izgubili sve šanse za opstanak, pa se u sledećoj sezoni neće takmičiti u KLS.

Sa druge strane, Zdravlje i Čačak su uspeli da sačuvaju prvoligaški status, dok je Kolubara pobedom nad ekipom Vršca obezbedila šansu da se u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Novim Pazarom bori za opstanak.

Zdravlje je bilo pred velikim iskušenjem, jer je za opstanak moralo da pobedi Zlatibor i uspelo je pred oko hiljadu veoma bučnih navijača. Lider je pao u Dubočici – 87:78, a Leskovčani su umeli da proslave veliku pobedu. Ka njoj su ih vodili Morgan (26 poena i sedam skokova) i Blekvel (22 poena i pet skokova), dok su u Zlatiboru raspoloženiji od ostalih bili Ponjavić (16 poena i 12 skokova) i Marko Tejić (13 poena).

Na krilima Grušanovića (21 poena) i Stojčića (18 poena), Kolubara je savladala Vršac sa 100:85 i uhvatila poslednju slamku spasa u borbi za opstanak. Sa druge strane, Vrščane su predvodili Agoč (18 poena) i Radović (15).

#related-news_0

Na oproštaju Radenka Pilčevića od košarke, Čačak je pred svojim navijačima pobedio Novi Pazar (90:71) i matematički obezbedio mesto u KLS i za narednu sezonu. Bila je to najbolja partija momaka sa Morave u ovoj sezoni, i došla je u pravom trenutku. Denijels (27 poena) i Ćurčić (17) bili su motor tima iz Čačka. Tejli sa 18 i Brunčević sa 14 nosili su goste, ali to nije bilo dovoljno za trijumf, pa će Pazarci morati u poslednjem kolu da se spasavaju.

Osim borbe za opstanak veoma je uzbudljivo i u vrhu. Pred poslednje kolo tri ekipe su izjednačene u vrhu, a Zlatiboru i Spartaku priključila se Vojvodina koja je slavila protiv OKK Beograda 87:84. Novosađane je ka trijumfu poveo Dušan Beslać koji je ubacio 32 poena i imao devet skokova, a Gaćeša je dodao 13. OKK Beograd, koji je serijom 16:0 u poslednjem periodu najavio preokret, predvodili su Miljenović (22 poena) i mladi Topić (21 poen, po šest skokova i asistencija). Obojica su imala šansu da meč odvedu u produžetak, nisu uspeli i Vojvodina je zasluženo trijumfovala.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Metalac – Sloga 84:73, Tamiš – Mladost 99:81, Dinamik – Spartak 83:78.

Sa učinkom 21-8, u vrhu tabele su poravnati Zlatibor, Spartak i Vojvodina, dok je u donjem delu Dunav sa samo osam pobeda iz 29 kola poslednji. Kolubara ima pobedu više, ali je u zoni ispadanja, a Zdravlje i Novi Pazar pred poslednje kolo imaju po 10 pobeda.

U poslednjem kolu igraju: Zlatibor – Čačak 94, Novi Pazar – Kolubara, Vršac – Tamiš, Sloga – Zdravlje Leskovac, Mladost – Vojvodina, Dunav – Dinamik, OKK Beograd – Sloboda.

BONUS VIDEO Haos na turskom derbiju Evrolige – Ataman pobegao sa terena pre kraja meča, umalo i velika tuča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar