Ostoja Mijailović predsednik Košarkaškog kluba Partizan podnosi finansijski izveštaj
Foto Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, otkrio je koliki je budžet "parnog valjka" za ovu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

„Budžet za igrače i stručni štab je nešto malo iznad 6.000.000 evra bruto, ali tu su i organizacija kluba, putovanja, zakupi sala… Godišnje između 800.000 i 1.000.000 evra vratimo starih dugova. Ljudi moraju da znaju i da 15 odsto našeg budžeta koristimo za vraćanje starih dugova. Postoji i zakup sala, putovanja, plate stalno zaposlenih“, rekao je Mijailović u intervjuu za „Mozzart Sport“.

Govorio je i mogućnosti da ga neko zameni na mestu predsednika.

„Predsednika predlaže skupština… Ovo je jako težak posao. Ko nije to radio, ne može da shvati… Mene su ovih pet godina tukli iz svih oružja… Postoje i drugi kandidati. Ako ponude bolju opciju skupštini, kvalitetniji upravni odbor, bolju organizaciju, više novca, zašto da ne budu na čelu kluba.“

Istakao je da se veliki deo novca gubi selidbama van Arene.

„Ove godine ćemo zbog događaja u Areni izgubiti najmanje 800.000 evra od karata. Dolaze nam utakmice koje će biti mnogo posećene, drugi deo sezone koji dovodi veći deo publike na tribine. Pritom se završnica Evrokupa igra tamo gde je F4 Evrolige. Tu klubovi neće imati mogućnost da prihoduju. Igra se i na po jednu utakmicu i lako se izgubi prednost domaćeg terena. To je takođe udarac na budžet“, rekao je predsednik crno-belih.

BONUS VIDEO Željko Obradović o promeni kapitena i ponašanju košarkaša Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar