Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić šokušava da se izbori za poštovanje koje bi trebalo da mu sledi kao MVP lige. Malo to čini fantastičnim partijama kao ovom protiv Vašingtona (113:107), a malo svađom sa sudijama.

PROČITAJTE JOŠ

Protiv Vašingtona je za samo 31 minut upisao 28 poena uz 19 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte. Impresivno! Sve to je učinio pogodivši devet od 14 šuteva iz igre (1/2 za tri), ali i devet od 11 slobodnih bacanja. Na čitav učinak je dodao i jednu blokadu, a sa njim na parketu je Denver imao +21. Ipak, još jednom se pokazalo ne samo koliko je Srbin briljantan, već i koliko nedostaje timu kada ga nema.

Ipak, ono što je uradio do sredine četvrte četvrtine i +20 za Denver umalo su ostali igrači uspeli da prospu. Nikola je isključen nedugo nako jedne situacije kada ga je Dinvidi udario laktom u lice.

Nakon toga je Nikola postavio blok na vrhu reketa, a kada ga je Dinvidi izudarao rukama i šakama prigovorio je sudijama. Njima nije trebalo mnogo, pa su odmah isključili Jokića.

Srpski centar najpre nije mogao da veruje šta se desilo jer je do tada strpljivo istrpeo nekoliko udaraca bez ikakvog prigovora. Ipak, odmah je izbačen, pa je imao šta da kaže sudijama. Da nije bilo saigrača da ga zadrže moglo je da dođe do ozbiljnijeg skandala.

Usledila je prava eksplozija pritajenog besa i potisnute nervoze kod našeg asa. Ipak, saigrači i treneri su uspeli da ga spreče da ne dođe i do fizičkog nakon verbalnog sukoba sa sudijama. Nakon toga se prilikom odlaska u svlačionicu okrenuo i dugo gledao u arbitra koji je prelako odlučio da izbaci iz igre zvanično najboljeg igrača lige.

Zapravo ga je isključio isti sudija koji je to učinio 16. marta 2019. godine. Čuveni i zloglasni Toni Braders.

Tada je i Jokić vređao sudiju, imao je šta da mu kaže, a nije izostala ni reakcija braće koja su srpskim psovkama počastila arbitra.

Bio je ovo prvi ozbiljniji sukob Jokića sa arbitrima od kada je stigao u ligu, a od tog trenutka su ovakve scene počele da se dešavaju sve češće.

NBA rezultati

Utorak

Klivlend – Majami 105:94

Indijana – Golden Stejt 100:102

Toronto – Sakramento 124:101

Atlanta – Hjuston 126:132

Boston – Milvoki 117:103

Memfis – Filadelfija 126:91

Dalas – Šarlot 120:96

Denver – Vašington 113:107

LA Klipers – Finiks 111:95

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar