Kevin Panter zvanično otišao iz Partizana
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ono što je moglo da se nasluti prethodnih dana, sada je dobilo zvaničnu potvrdu - Kevin Panter nije više košarkaš Partizana.

Ide, ostaje, na kraju ipak ide… Kevin Panter nije više košarkaš Partizana, što su i crno-beli zvanično potvrdili na društvenim mrežama.

Srpski evroligaš emotivnom porukom uz video oprostio se od dosadašnjeg kapitena.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedan je Kevin kapiten. Nakon tri nezaboravne sezone, Kevin Panter ovog leta odlazi iz Partizana. Doskorašnji kapiten crno-belih i klub, postigli dogovor na osnovu kojeg će im se putevi razići“, poručili su crno-beli.

Iz Humske su imali i dodatnu poruku za američkog beka.

„Jedan od najvoljenijih igrača Partizana u poslednje tri godine ostaće zauvek deo crno-bele porodice! „Kep“, gde god da budeš u nastavku karijere, tvoj će dom uvek biti u crno-belom Beogradu“, naveli su iz Partizana putem društvene mreže „X“.

Pre četiri dana, 14. juna, „Basket News“ je objavio da Panter napušta Partizan i da bi trebalo da pojača Barselonu u narednim danima, gde će verovatno i nastaviti karijeru.

Ta vest šokirala je mnoge „grobare“, budući da nije bilo posebnih naznaka da će kapiten napustiti tim trenera Željka Obradovića, jer ima ugovor na još jednu sezonu.

Nekoliko sati kasnije, „Eurohoops“ je preneo, pozivajući se na sopstvene izvore, da je Barselona zainteresovana za Pantera i da američki bek ima njenu ponudu, ali da želi da ostane u Partizanu.

Nova.rs je tada objavila da se oko potencijalnog odlaska pita i sam klub, što je za crno-bele bilo najvažnije, jer je igrač bio pod ugovorom. Poenta je da je situacija oko Pantera najviše zavisila od toga šta će se dešavati na tržištu i kako će se Partizan pojačati, što znači da crno-beli spremaju isto tako jaku zamenu, čim su odlučili da kapiten može da ide.

Panter je od 2021. godine bio u Partizanu i osvojio je ABA ligu prošle sezone. Tada je izborio i plej-of Evrolige, gde su crno-beli poraženi od Real Madrida u majstorici, odnosno sa 3-2 u seriji. U sezoni za nama, Partizan je ostao bez trofeja, pošto je poražen u tri finala od Crvene zvezde, dok je u Evroligi zauzeo 11. poziciju i ostao bez plej-ina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare