Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kentavijus Koldvel-Poup, NBA košarkaš, pričo je o Nikoli Jokiću i Lebronu Džejmsu, pošto je imao tu čast da igra sa obojicom.

Iskusni bek (31) uspeo je da osvoji titulu i sa Los Anđeles Lejkersima i sa Denver Nagetsima, a upravo je u tim ekipama delio svlačionicu sa Lebronom, odnosno Jokićem, koji su ga učinili boljim igračem.

„Kada Jokić i Lebron imaju loptu, oni komanduju i preuzimaju svu pažnju odbrane. Imaju tu sposobnost da povedu loptu napred i predstavljaju opasnost u ofanzivi iz raznih uglova terena“, rekao je Koldvel-Poup.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvi plan istakao je njihovu nesebičnost i razigravačke sposobnosti.

„Ono što je moju karijeru učinilo velikom igrajući sa njima je što su uvek želeli da ti dodaju loptu kada si otvoren. Ne brine me koji je tip, ako ste otvoreni, pokušaće da vas pronađu. Sve što je trebalo da radim jeste da budem spreman za šut. Pohvale obojici, oni su moju karijeru u kasnijoj fazi učinili boljom“, zaključio je Koldvel-Poup.

Američki bek je obojicu košarkaša nazvao braćom, a ranije tokom leta je napustio Denver i pojačao Orlando, s kojim će pokušati da napravi iznenađenje i napadne NBA titulu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar