Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Doskorašnji košarkaš Partizana Frenk Kaminski vratio se u NBA ligu i to u jedan od jačih timova prethodnih sezona.

Kaminski je potpisao ugovor sa Finiks Sansima, preneli su američki mediji. Frenk „Tenk“ je prošle sezone igrao u Partizanu kod Željka Obradovića, ali se nije najbolje snašao u evropskoj košarci zbog nedostataka u odbrani.

PROČITAJTE JOŠ:

U napadu jeste prikazivao neke izvrsne momente, ali je odbrana ostala slaba tačka koja ga nije sprečila da nađe novi angažman u Americi.

Detalji ugovora za sada nisu poznati, ali jeste da je Kaminski već igrao u Finiksu gde je beležio 8,2 poena, 4,3 skoka i 1,8 asistencija po meču.

Dok je igrao za Sanse Kaminski je imao 34,4 posto šuta za tri, a trebalo bi da se uklopi u ofanzivnu šemu novog trenera Majka Budenholzera.

Kaminski ima 31 godinu i najuspešnija sezona u NBA ligi mu je bila druga, kada je u dresu Šarlota imao 11,7 poena po meču.

Za Finiks Sanse je igrao od 2019. do 2022. godine i bio je deo tima koji je pre tri sezone igrao veliko finale NBA lige.

Tokom poslednje sezone u Finiksu prosečno je imao 10,6 poena po meču, a u međuvremenu je nastupao i za Atlantu i Hjuston.

Finiks u kom igraju Kevin Durent i Devin Buker je prethodnih sezona bio jedna od jačih ekipa u NBA ligi i biće i naredne sezone konkurencija Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima na Zapadu.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar