Afrikanci se oglasili.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaški savez Južnog Sudana oglasio se zvaničnim saopštenjem nakon što je Boriša Simanić, kao posledica udarca Nunija Omota pri jednom duelu, morao hitno da bude operisan.

PROČITAJTE JOŠ...

Simanić je pri jednom duelu dobio udarac u predelu stomaka, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu, operisan, a tom prilikom mu je odstranjen bubreg.

„Košarkaški savez Južnog Sudana dobio je informaciju o povredi Boriše Simanića i odstranjivanju bubrega, kao posledici nesreće koja se dogodila na meču protiv Srbije u okviru Svetskog prvenstva.

Do nesreće je došlo prilikom kontakta Simanića i Nunija Omota. Nadležni su pregledali incident odmah potom i zaključili da nema nikakvog prekršaja. U tom trenutku ni igrači ni savez nisu znali koliko je ozbiljna Simanićeva povreda. Ovaj razvoj je bio nenameran i nesrećan“, navedeno je na početku saopštenja.

Potom su prenete reči samog Nunija Omota o ovom incidentu:

‘Tužan sam zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, razumem iz prve ruke ozbiljnost situacije i žao mi je jer se dogodila. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za njega, i da se što pre vrati na parket“, rekao je Omot,

Nakon toga, u Južnom Sudanu su poručili i da je i sam Omot doživeo zlostavljanje:

„Savez bi takođe želeo da se osvrne na rasizam i uznemiravanje koje je doživeo Omot nakon vesti o nesrećnom razvoju situacije. Osuđujemo bilo kakav vid rasizma ka igraču. Košarka je sport koji je prepoznat širom sveta kao način da spoji ljude pre nego što je osuđe predrasuda“, navedeno je u saopštenju Južnog Sudana, uz želje za brz Simanićev oporavak.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar