Ko voli srpsku košarku, onda uvek u glavi ima čuvenu 1995. i Evropsko prvenstvo u Atini

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Prvo takmičenje posle sankcija i nesrećnih vremena… I odmah zlato. I odmah generacija za pamćenje, potezi koje i dan danas rado pogledamo na Jutjubu.

Reprezentacija Jugoslavije iz 1995. godine sigurno je jedan od najvećih simbola naše košarke.

PROČITAJTE JOŠ

Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Saša Obradović, Zoran Sretenović, Žarko Paspalj, Miroslav Berić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Vlade Divac, Zoran Savić, Dejan Tomašević, Dejan Koturović. Je l’ se neko naježio dok čita ovaj sastav?

Zato vam šesta epizoda Nova.rs serijala posvećenom 100 godina košarke u Srbiji donosi priče o devedesetim godinama prošlog veka – iz prve ruke. Čovek koji je od 1995. do 2002. godine osvojio svaku medalju je Dejan Tomašević.

„Mi smo na ta prvenstva uvek odlazili da osvojimo zlato“, jasno je poručio Tomašević, trostruki prvak Evrope i dvostruki svetski šampion.

Šta je još otkrio trofejni košarkaš, kakve izazove imao je Svetislav Pešić, takođe osvajač i evropskog i svetskog zlata, na koji način se Marko Gudurić trudi da bude novi lider?

Šesta epizoda serijala „100 godina košarke u Srbiji“ čeka vas večeras (20.00) na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče o velikim šampionima zbog kojih su se mnogi zaljubili u košarku.

BONUS VIDEO Gudurić se usred noći budio zbog Indijanapolisa, Sonja kući dolazila na štakama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar