Jokić je zbog tri lične greške poluvreme završio na klupi, čak 32 slobodna bacanja za Lejkerse
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun kaže da Nikola Jokić nije sujetan, pa ga shodno tome nije ni briga sa kog je mesta biran na draftu.

Poznato je da je Nikola, danas finalista NBA lige i čovek koji ima 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije na 15 ovosezonskih plej-of utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je i da je pre devet godina biran sa 41. mesta, te da je prespavao NBA draft, dok je na ekranu bila reklama za brzu hranu, sa njegovim prezimenom ispod.

Sve to se danas dobro pamti, ali za sve ove godine je malo ko Melouna iznenadio kao pitanje koje su novinari postavili treneru pred prvu utakmicu finala u kom Denver Nagetsi čekaju Majami Hit ili Boston Seltikse. Pitanje se odnosilo na to da li Jokića vuče ili motiviše to što je izabran kao 41, a kasnije je talentom i radom mnogostruko premašio očekivanja.

„Znate, nikad nisam čuo to pitanje. Mislim da je odlično jer nikad nisam ni razmišljao o tome. I zabavno je kako igrači doživljavaju i tumače te stvari: draftovan sam, trejdovan sam. Koriste to kao motivaciju da vuku sebe napred. Za osam godina koliko sam sa Nikolom i proveo sam mnogo vremena sa njim, ne samo tokom sezone, već i van sezone i van terena, i nikad nisam imao utisak da je to što je draftovan sa 41. mesta doživljavao kao neku uvredu“, rekao je Meloun.

Štaviše, pohvalio je svog igrača ukazujući na njegovu zahvalnost i skromnost kao pozitivnu osobinu koja je poslužila kao jedan od motivatora za Jokića.

„Za njega je to više bilo razmišljanje: „Neko je rizikovao sa mnom“, iako je draftovan tokom Tako bel reklame. Možda ga je upravo to guralo napred, jer nije imao ni svoj pik na draftu, ali mislim da kod njega nikad nije bilo to da gleda unazad, nego napred i da izaziva sebe da postane najbolji igrač koji može da bude. U ranijoj fazi karijere, taj cilj ‘biti najbolji’ nije bilo veštine, već sazrevanje, odrastanje, prilagođavanje različitostima, izlazak na kraj sa sudijama, ulazak u najbolju kondicionu formu njegovog života, gubljenje težine“, priča trener Denvera.

Na kraju je istakao i šta je ono što zaista pokreće Jokića, kom se percepcija rasta i razvoja drastično promenila otkako je postigao sve ono što je bio prvi cilj nakon što je došao u ligu.

„I mislim da kada se sve to desilo, koincidiralo je sa našim usponom do ove tačke u kojoj smo u poslednjih pet sezona. Ne mogu da govorim u Nikolino ime, ali nikad nisam osetio za osam godina da je njemu, to što je izabran sa 41. mesta, bilo motivišući faktor da postane dvostruki MVP i čovek koji prosečno ima tripl-dabl u plej-ofu. Mislim da ono što ga stvarno motiviše, više nisu pojedinačne nagrade i priznanja, hoće da bude svetski šampion i to motiviše Nikolu Jokića, kao i svakog drugog u ovoj zgradi“, rekao je Meloun.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar