Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Naš narod kaže da ne može "šut s rogatim", a Nikola Jokić to uporno pokušava sa sudijama u NBA.

Dobije tehničku, pa drugu, pa dozvoli da ga neki Marćin Gortat dovoljno izbaci iz takta da zaradi isključenje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Poludi“ zbog nekih potpuno bezveznih situacija, pa onda njegov tim ostane na cedilu jer malo šta može da uradi bez Nikole.

Istina je da Jokić mnogo puta bude izbačen iz takta zbog nekih „običnih“ situacija, ali se štošta menja kada sudija nije bilo kod drugi do Toni Bradrs.

„Ruka pravde“ na utakmicama NBA lige nema istu težinu kada je Bradrs na terenu, jer je u više navrata pokazao da ima pik na Jokića.

Poslednji put u meču sa noći između srede i četvrtka kada je Jokića kaznio tehničkom greškom u pobedi Denvera nad Indijanom Pejsers 125:118.

Sudije su potom postale predmet podsmeha zbog onoga što su uradile posle duela Ostina Riversa i Lensa Stivensona.

Očit flop Stivensona su protumačile kao lakat u glavu i izbacile su Riversa, koji je kasnije napisao da nikada zbog smešnije stvari nije isključen.

Ipak, odnos između Jokića i Bradrsa je toksičniji od te jedne situacije. I dublji.

To je postalo više nego evidentno posebno decembra prošle godine kada je Jokić istrpeo četiri situacije u kojima nije dobio faul od Bradrsa, da bi ga ovaj prvom prilikom izbacio iz igre.

Nepropisan blok Bredlija Bila, lakat u lice od Davisa Bertansa, koleno u prepone od Spensera Dinvidija i onda opet kontakt sa Dinvidijem pre nego se pobunio.

Bradrs je iskoristio priliku da pokaže silu, pre nego autoritet, pa je Džoker morao na hlađenje. Zanimljivo je i da su Jokić i Bradrs razmenili teške reči i pre srede uveče.

U meču Denvera i Indijane iz 2019. godine, Bradrs je ušao u verbalni sukob sa Nikolom.

Tada je Somborac bio u duelu sa Majlsom Tarnerom, centrom Pejsersa, od kog je dobio udarac, ali je Bradrs faul dosudio Jokiću.

Psovkama su sudiju tada sa tribina zasula Nikolina braća, dok je zvezda Nagetsa opet morala van igre.

Triput je ukupno Bradrs isključivao Srbina, što je gotovo pola od ukupnog broja isključenja koja je Jokić zaradio.

Da ne bude da je bez ikakvog razloga Bradrs „pikirao“ samo Jokića, bilo je tu problema i sa ostalim ekipama.

Recimo, „Bličer report“ je Bradrsa nazvao najnekompetentnijim sudijom u NBA istoriji i pitao se kako je moguće da još uvek nije dobio otkaz.

Bilo je tu skandala na utakmicama Oklahome i Los Anđelesa iz 2014, kontroverzi sa meča Golden Stejta i Finiksa iz 2009, ali kasnije i finala Voriorsa i Toronto Reptorsa iz 2019.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kendrik Perkins, poznati centar je tada bio kivan zbog načina na koji je Bradrs škodio Torontu.

Met Barns, Džejms Harden, cela franšiza Hjuston Roketsa, navijači Bostona… niko ne „miriše“ Bradrsa.

Bostonovci su čak pokrenuli peticiju da Toni nikada ne sudi njihove godine, iako deluje kao da nikada neće prestati jer je tu već 27 godina.

Jedno je sigurno – sve dok bude bio, Jokić će imati čoveka više od koga mora da se pazi na terenu, čak i više od protivničkih igrača na terenu. Njih obično tranžira kao froncle bar u poslednje dve sezone.

BONUS VIDEO: Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar