Ko je želeo, imao je od koga da uči, ne samo na terenu, već i van njega.

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Danas imamo nešto čime se ponosimo – košarku. Donela nam je toliko radosti, vaspitavala nas je, rasli smo zajedno… I sada tokom 2023. obeležava se čak 100 godina košarke u Srbiji, a Nova.rs je tim povodom pripremila ekskluzivan serijal sa legendama igre pod obručima.

Posle ekskluzivnih dokumenta o nastanku košarke u Srbiji 1923. godine, bili ste u prilici da vidite kakvi su bili njeni počeci, a oni najiskusniji, legende koje su pisale i pišu istoriju čarobne igre, otkrile su šta se dešavalo posle tih početnih koraka.

PROČITAJTE JOŠ

Četvrta epizoda serijala „100 godina košarke u Srbiji“ donosi priče nešto mlađe garde o razvoju i usponu, pa tako legendarna košarkašica Sonja Vasić, trener Fenerbahčea Dimitris Itudis i srpski reprezentativac Marko Gudurić donose svoju stranu priče.

Zašto Gudurić nikad ne krade igru i kakav je sudar sa realnošću imao, zašto se Itudis osećao privilegovano u karijeri tokom koje je više postao naš nego strani stručnjak i za koji posao Sonja smatra da nije gotov.

„Nisam znao da sam uticao i ja toliko na srpsku košarku“, kaže, između ostalog, slavni grčki trener.

Četvrta epizoda serijala „100 godina košarke u Srbiji“ čeka vas večeras (20.00) na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče o razvoju i usponu košarke.

BONUS VIDEO „Profo, javilo mi se“: Ko je nosio koševe kroz grad i zašto nam Brazilci nisu oprostili kolače

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar