Klement Prepelič/Foto: ABA liga

Košarkaši Dubaija se polako spremaju za debitantsku sezonu u istoriji kluba u kojoj će nastupati samo u ABA ligi.

Izabranici trenera Jurice Golemca tokom priprema imaju dva trijumfa, nad zagrebačkim Dinamom (84:46) i Splitom (95:66), dok su poraženi od Budućnosti (93:83).

Dubai će domaće utakmice igrati u „Koka-Kola“ areni i tamo će Slovenac Klement Prepelič i Hrvat Leon Radošević biti jedni od glavnih zvezda tima.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi meč igraće protiv Zvezde, 22. septembra od 14 časova, a Prepelič je pričao o dolasku u Dubai.

“Privilegija je biti deo ovog prvog tima i svi se radujemo što ćemo uraditi nešto posebno. Dobio sam poziv od glavnog trenera i nakon što sam čuo za ambicije kluba, vrlo brzo sam pristao na dogovor. Mi smo grupa sjajnih momaka visokog kalibra. Dubai koji igra u evropskoj ligi je poseban i imamo velike planove da jednog dana zaigramo u Evroligi, tako da je uzbudljivo biti deo ovoga”, rekao je Prepelič.

NIšta manje nije oduševljen ni Radošević, bivši košarkaš Bajerna iz Minhena.

“Čim sam čuo da Dubai formira tim, u šali sam razgovarao sa svojim agentom da li mogu da igram za njih. Tada me je nazvao moj agent da pita da li sam zainteresovan i evo me. Veoma sam impresioniran ambicijom kluba. Svi želimo da stvorimo mnogo radosti za sve u Dubaiju i UAE, koji su divno mesto za igranje košarke”, rekao je Radošević.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar