Majkl Odžo Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majkl Odžo, jedan od najpopularnijih košarkaša Crvene zvezde u periodu dok je nosio dres tima sa Malog Kalemegdana, preminuo je pre tačno godinu dana.

Odžo je bio na treningu u teretani koja se nalazi u okviru stadiona Partizana u Humskoj, kada mu je pozlilo.

Ubrzo je na lice mesta stigla hitna pomoć, ali nije uspela da spreči smrt snažnog centra iz Nigerije. Mesec dana pred smrt, Odžo je imao problema sa upalom pluća usled zaraze koronavirusom, a preminuo je od posledica srčanog udara.

PROČITAJTE JOŠ...

„Dobri džin“, kako su navijači zvali Odža, rođen je u Nigeriji, u Lagosu 5. januara 1993. godine, da bi od 2012. do 2017. nastupao za Florida Stejt univerzitet. U Srbiju je stigao 2017. godine nakon što nije izabran na NBA draftu, gde je prvo nastupao za FMP Železnik, da bi 2018. prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio titulu 2019. godine u ABA ligi, Superligi Srbije, kao i Superkup ABA lige godinu dana ranije.

Godišnjicu Odžove smrti obeležila je i Crvena zvezda:

„Majkl Odžo je rođen 07.01.1993. godine u Lagosu u Nigeriji, a u Srbiju je došao 2017, kada je profesionalnu karijeru počeo u FMP-u (sezona 2017-2018). Pohađao je poznati koledž Florida Stejt.

Dres Crvene zvezde obukao je prvi put pred početak sezone 2018-2019. Tokom dve sezone, noseći ponosno crveno-beli dres sa brojem 50 osvojio je srca svih Zvezdaša i dobronamernih ljubitelja košarke u našoj zemlji.

Sa crveno-belima je tokom dve sezone osvojio tri trofeja. Prvo je 2018. godine uzeo Superkup ABA lige, a potom 2019. godine ABA ligu i Superligu Srbije. Osim svoje dominantne pojave Majk koji je bio visok 216 centimetara i težak 147 kilograma, bio je ljubimac navijača zbog svoje prostodušnosti i osmeha.

Tokom pandemije virusa korona bio je jedan od retkih stranih košarkaša koji je ostao u Srbiji u kojoj je planirao i da živi nakon završetka igračke karijere.

Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kome je bio prihvaćen od prvog dana, i koji je prihvatio kao svoj.

U trenutku smrti koja ga je zadesila u Beogradu, imao je samo 27 godina, a svi detalji njegove smrti tokom treninga i dalje nisu poznati„, navedeno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare