FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

"Kralju" je uvek glavni cilj bio titula, koju želi čak i u poznim igračkim godinama

Nekadašnji košarkaš Gilbert Arenas bio je svojevremno jedan od najboljih bekova u NBA ligi, a nakon uspešne igračke karijere oprobao se u nešto drugačijoj ulozi.

PROČITAJTE JOŠ:

On je pokrenuo podkast „No Chill“ u kom je sa oduševljenjem pričao o Lebronu Džejmsu, koji trenutno igra za Los Anđeles Lejkerse.

„Lebron je verovatano jedina superzvezda koja nikada nije imala sezonu u kojoj je statistika bila prioritet. Nikada nije delovalo da je rekao ‘Neka se nose svi, igram za svoje brojeve.’ Da je to odlučio, ko bi mogao da ga zaustavi? Davao bi preko 40 poena po utakmici. Kada Lebron igra, on igra tako da osvoji šampionski prsten“, kaže 40-godišnji Gilbert Arenas.

Džejms ima 37 godina, a četiri puta je bio šampion NBA lige. Ipak, on ni danas ne skriva želju da ponovo podigne titulu.

„Samo misli na titule – tako pravi svoje timove, o tome jedino razmišlja i zato nikada nije imao ‘sebičnu sezonu’. Mogao je da kaže ‘Ne treba mi niko, pokazaću svetu šta sve mogu da uradim’, ali nije to učinio“, zaključio je Arenas, inače nekadašnji plejmejker Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa.

Džejms je prošle sezone u dresu Los Anđeles Lejkersa u proseku beležio 30,3 poena, 8,2 skoka i 6,2 asistencije. On je trenutno u pregovorima sa „jezerašima“ oko novog ugovora.

BONUS VIDEO Stef Kari i Lebron obeležili NBA ol star meč u Klivlendu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar