Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Ej Džej Grifin, 21-godišnji NBA košarkaš i bivši igrač Djuk, objavio je da se povlači iz profesionalne košarke kako bi se potpuno posvetio služenju Bogu.

U emotivnom snimku na Jutjubu, Grifin je rekao da se odlučio za ovaj potez jer oseća da je pozvan na drugačiji put, iako mnogima to može izgledati kao gubitak.

PROČITAJTE JOŠ

Grifin je bio 16. pik na NBA draftu 2022. godine, a svoju karijeru započeo je u Atlanta Hoksima gde je bio saigrač Bogdana Bogdanovića, gde je postizao prosečno 7,5 poena i 1,9 skokova u 92 odigrane utakmice.

Međutim, prošle sezone je postepeno ispadao iz rotacije tima, a deo vremena je proveo van ekipe zbog ličnih razloga. Tokom ove vansezone, bio je deo trejda u kojem je prešao u Hjuston Roketse, ali s obzirom na jaku konkurenciju u timu, njegova minutaža bi bila ograničena.

Grifinov izbor da se povuče iz sporta i posveti duhovnom putu pokazuje njegovu ozbiljnost u vezi sa novom „sezonom“ u njegovom životu, iako će ga košarkaški svet pamtiti kao talentovanog igrača s velikim potencijalom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar