KK Crvena zvezda
Foto Starsport

Crnogorski košarkaški trener Duško Ivanović više nije na klupi Baskonije, objavio je taj klub u ponedeljak popodne.

Ivanović je Baskoniju vodio do plej-ina i plej-ofa Evrolige i španski klub je imao solidnu sezonu na čijem je kraju izgubio od Real Madrida u tri utakmice borbe za Fajnal-for.

PROČITAJTE JOŠ:

Baskonija je u plej-inu pobedila Virtus, ali je Real bio prejak. Klub je sada objavio da se prekida saradnja s Ivanovićem, koji u ACB ligi nije mogao do sada dalje od devetog mesta, prvog ispod crte za plej-of.

Pregovori su trajali prethodnih nekoliko dana, a iz Baskonije kažu da su zajednički odlučili da se rastanu, iako je u Evroligi u ligaškom delu sezone španski tim bio sedmi sa skorom 18:16. U poslednje vreme je bilo više poraza nego pobeda i doneta je ovakva odluka.

Baskonija se zahvalila najvažnijem i jednom od svojih najtrofejnijih trenera u klupskoj istoriji na profesionalizmu i posvećenosti.

Ivanović je u Baskoniju došao u novembru po četvrti put nedugo nakon što je dobio otkaz u Crvenoj zvezdi.

Nasledio je na klupi tog kluba Đoana Penjaroju koji je otpušten pošto je poražen u pet utakmica zaredom u svim takmičenjima.

Ivanoviću je prvi mandat u Baskoniji trajao od 2000. do 2005, drugi od 2008. do 2012, a treći od 2019. do 2021. godine i treći sada najkraće.

BONUS VIDEO: Bećirović nakon osvajanja Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar