Zagreb je ovog četvrtka postao košarkaški centar Evrope. Velike zvezde evropske i svetske košarke okupilo je sećanje na Dražena Petrovića, tragično stradalog Mocarta košarke koji je rođen pre 60 godina, a legenda o njemu i dalje živi.

Andreas Obst, sjajni nemački šuter koji je bio svetski šampiona sa Nemačkom 2023. godine, će biti deo spektakla u čast Dražena Petrovića, a to je bio povod i da se sa njim razgovara o mnogim temama.

Priča je odmah otišla na Olimpijske igre i poraz Nemačke od Srbije u borbi za bronzu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ceo turnir je bio sjajan, nažalost, rezultatski mi nismo ispuni cilj, ali to je sport, to je u redu. Evropske reprezentacije su pokazale da mogu da se suprotstave najboljima. Srbija je bila najbolja ekipa, najbolja na turniru. Zaslužili su tu bronzanu medalju, a zaslužili su da igraju i finale. Ne bi bilo nezasluženo. Od nas je bila zaista bolja“, iskreno kaže Obst u kraćem razgovoru za Nova.rs u Zagrebu.

Obstu sledi saradnja sa Gordonom Herbertom, bivšim selektotom Nemačke, a sada trenerom Bajerna, a igraće i sa bivšim košarkašem Zvezde Šabazom Nejpirom.

Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

“Šabaz je stigao tek pre dva dana pa ne mogu mnogo da pričam. Ali biće dobar. Veliko pojačanje, ima veliko iskustvo, evroligaško, vrlo je talentovan. Radujem se saradnji sa njim. Biće ovo teška, takmičarska sezona. Klubovi troše velike pare za velika imena. Ali na kraju je mnogo važno kako će se igrači povezati, kakva će se hemija stvoriti u svlačionici“.

Pod palicom Herberta je u reprezentaciji igrao možda i najbolju košarkuu karijeri.

“Uzbuđeni smo. Dobro smo sarađivali u reprezentaciji. Naravno, pred nama je veliki posao. Drugačije je ipak u klubu. Ali njegov pristup, njegove ideje, prijaće nam“ .

Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Njegov bivši saigrač Isak Bonga će igrati u Partizanu.

„Srećan sam zbog Bonge što je došao u Partizan. Evroligaška sezona će biti kao i svake godina, teška, kompetitivna. Klubovi su doveli nova imena, novac je važan imena u u klubu su važna, ali na kraju je tim najbitniji, 16 timova će se boriti za plej-of“.

Za kraj, bilo je priče i o samom Draženu Draženu Petroviću.

“Velika je čast što sam pozvan ovde, što ću moći da igram. Znam da su Dražena ga zvali košarkaški Mocart. Kad mi je bilo 14 ili 15 godina gledao sam ESPN-ov dokumentarac ’Jednom braća’. Zaista sam bio dirnut, a počeo sam od tada da pažljivije pratim jugoslovensku košarku. Veliko ime, zasigurno“, završio je Obst za Nova.rs.

BONUS VIDEO Biserka Petrović o Draženu: On je živeo da usreći ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar