Foto: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Velika šteta...

Lonzo Bol, drugi pik na draftu NBA lige 2017. godine, mogao bi da okonča karijeru nakon samo šest godina.

PROČITAJTE JOŠ...

Najstariji od braće Bol je u NBA došao kao izbor Los Anđeles Lejkersa pod epitetom jednog od najtalentovanijih igrača koji su igrali u srednjim školama, gde je sa godinu dana mlađim Lianđelom i četiri godine mlađim Lamelom od Čino Hilsa stvorio jednu od najvećih sila u kategoriji srednjih škola.

Iako se u dresu „jezerdžija“ nije proslavio, usledio je trejd u Nju Orleans Pelikanse, da bi 2021. godine prešao u Čikago Bulse.

Iako je tokom karijere pobrao mnogo kritika, Bol je ipak uspeo da stekne status superstara i jednog od najpopularnijih igrača lige, pa je vest o sve izvesnijem završetku karijere dočekana sa velikom dozom neverice.

Mladi košarkaš je u sezoni 2021/2022 odigrao samo 35 utakmica pre nego što je doživeo povredu meniskusa u januaru 2022. a da situacija nije naivna postalo je jasno kada su Bulsi u februaru 2023. objavili da Bol neće igrati do kraja sezone, iako je od povrede prošlo više od godinu dana. Kao razlog naveden je osećaj nelagode pri košarkaškim aktivnostima, a zbog toga je 16. marta podvrgnut još jednoj operaciji.

Poslednje informacije su, blago rečeno, apokaliptične po dalju karijeru mladog košarkaša.

Iako još ni sezona 2022/2023 nije gotova, u Čikagu su skeptični da će Bol biti spreman da se vrati pre kraja sezone 2023/2024, a postoji bojazan da će Bol biti prinušen da okonča karijeru.

Naime, doktorske analize utvrdile su da operacije nisu imale ni približno željeni efekat, Bol još uvek ne može da trči i da skače, što je izazvalo pravu paniku kod doktora koji nisu uspeli da „provale“ u čemu je problem i zbog čega zahvati nemaju efekta. S obzirom na to da je tokom treće operacije podvrgnut transplantaciji hrskavice, u Bulsima postoji uverenje da je to ujedno označilo i kraj karijere talentovanog beka, s obzirom na to da se nijedan igrač, koji je morao da bude podvrgnut istom zahvatu, više nije bavio košarkom na profesionalnom nivou.

BONUS VIDEO Denver i Jokić pometlali Lejkerse u finalu Zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar