Košarkaš Srbije Ognjen Dobrić kaže da je zadovoljan kako sada igra nacionalni tim pred završnicu priprema za Mundobasket.

Srbija je u sredu uveče pobedila Portoriko sa 110:75, Dobrić je sa 23 poena bio naš najefikasniji pojedinac i bilo bi dobro da novi igrač Virtusa tako nastavi i na prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sam Ognjen kaže da su prioriteti da svi ostanu zdravi do kraja ovog okupljanja reprezentacije.

„Mislim da smo odradili odličan posao u ovom delu priprema, ostao je još taj pripremni turnir u Kini pre prvenstva. Nadam se da će i to proći u najboljem redu i da ćemo svi ostati zdravi i na broju i da kroz te utakmice i treninge budemo što bolji. Cilj nam je da budemo najbolji na tom prvenstvu, da igramo dobre utakmice i ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je Dobrić pred put u Kinu.

Na konstataciju da „orlove“ čekaju nezgodni protivnici, Dobrić kaže da ono bitno startuje tek posle 25. avgusta.

„Iskreno, nismo se toliko fokusirali na protivnike, nego kako mi da napredujemo kroz te utakmice i da popravimo neke stvari sa kojima smo imali probleme. To je pripremni turnir, rezultat možda nije toliko bitan. Naravno, svi vole da pobede, ali i ako se desi poraz nije tako bitno, nego da izađemo bolji i da onda na prvenstvu dostignemo najbolju igru“, kaže Dobrić.

Kad priča o kvalitetima ovog tima Srbije, navodi tu mladost i brzinu, ali i to što se igra lepa košarka.

„Mislim da je ekipa izuzetno fizički dobro spremna, poletna. Jednostavno mlada, igramo lepu, atraktivnu košarku. To nas krasi, to nam je najbitnije i baza na kojoj gradimo. Tajminzi u napadu i neke stvari u odbrani, možemo te stvari da popravljamo, ali imamo zašta da se uhvatimo i do prvenstva će sve biti još bolje“, naveo je Dobrić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar