Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u Pioniru sa 80:73, poveli sa 2-0 u finalnoj seriji ABA lige, te ispisali istoriju.

Naime, po prvi put u istoriji košarkaških večitih derbija, Zvezda je pobedila Partizan pet puta zaredom u jednoj takmičarskoj sezoni. Do ove godine, najviše pobeda zaredom u derbijima, Zvezda je imala 1953, kada je slavila četiri puta u nizu u jednoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ:

Ujedno, Janis Sferopulos je je prvi trener u istoriji Zvezde, koji je savladao Partizan i Željka Obradovića pet puta uzastopno.

Zanimljivo je da je Partizan bio taj koji je dobio prva dva derbija ove sezone – po jedan u ABA i Evroligi pred punom Arenom „grobara“.

Zvezda je svoj niz krenula 4. januara pobedom u Evroligi nad crno-belima rezultatom 88:72. Kasnije istog meseca crveno-beli su upisali trijumf u ABA ligi (88:86), da bi u februaru slavili u finalu Kupa Radivoja Koraća sa 85:79. Sada su usledile još dve pobede u finalu ABA lige, pa je Zvezda došla do situacije u kojoj ima tri meč lopte za titulu regionalnog šampiona.

Naredni, treći meč u seriji igra se u nedelju od 20.30 pred navijačima Partizana u Beogradskoj areni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare