Foto: Starsport

Boriša Simanić - mislite na tog momka stalno

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Prvi put su na Mundobasketu dva dana pauze za košarkaše Srbije, pošto su do sada igrali svaki drugi dan od početka turnira.

To je značilo manje aktivnosti i prvi slobodan dan bez treninga u hali za „orlove“ na koje je ponosna cela nacija.

Ne samo zbog partija i polufinala, već zbog primera koji daju ponašanjem. Dok mi je trajalo uključenje u jutarnji program „Probudi se“ na TV Nova, naježio sam se kada je kolega Marko Katić čitao deo teksta u novinama „Nova“.

PROČITAJTE JOŠ

Možda nekoga baš briga šta sam i kako, ali verujem da su mnogi imali isti osećaj kada se priča i sluša tome.

Boriša Simanić je zaista ujedinio ovu ekipu na neki novi nivo i to se vidi i oseća na svakom koraku. Kako pričaju, kako se ponašaju, šta misle i šta govore…

Neću možda nikad zaboraviti izraz lica Dejana Davidovca kada sam ga na jednom treningu pitao za situaciju sa Borišom, ta grimasa je bila dovoljna i da ništa posle nije rekao.

Aleksa Avramović kad god stane da priča sa srpskim izveštačima u Manili, uvek prvo krene od Boriše. I Nikola Milutinov, i njegov imenjak Jović, ma svi, nebitno ko, pa su vesti sa Filipina stigle i do Njujorka i Novaka Đokovića, koji na US Openu grabi ka novoj stranici istorije.

„Ovo je bilo i za Borišu koji nam je poslao poruku pred utakmicu, želimo da se oporavi i da se vrati na teren, stvarno ga volimo kao brata“, poručio je Nikola Jović.

Foto: FIBA

I stvarno, što kaže Nole, ne pamtimo skoro da se nešto ovako desilo u sportu.

„Stvarno mi je jako žao šta se desilo Boriši, strašna stvar. U utorak mi je poslao poruku, na Instagramu, zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega. Bubreg je čovek izgubio, ne pamtim da se skoro desilo nešto slično u sportu. Ne poznajem ga lično toliko dobro, ali ono što sam čitao o njemu i što drugi kažu jeste da je izuzetno dobar čovek, sa pravim vrednostima, da mnogo voli Srbiju i da to pokazuje iz godine u godinu. Želim mu što brži oporavak, ne znam kako će to izgledati u budućnosti, ali nadam se da će moći da igra košarku“, naveo je Đoković.

I selektor Svetislav Pešić je putem kamere Sport kluba poslao poljupce i zagrljaje igraču u bolnici odmah posle velikog trijumfa nad Litvanijom i plasmana u polufinale.

Foto: Starsport

Jasno je da svi stalno misle na njega i žele da ga što pre vide. I onda gubi smisao, bude vas sramota, kada pomislite da kukate zbog bilo kakvih banalnosti – što ste se zaglavili u saobraćaju, na primer, kao mi u Manili. Skoro dva i po sata smo prelazili 10 kilometara, ali…

Ljubazni vozač nam je bar dozvolio da puštamo srpsku muziku koja mu se i te kako svidela. Toliko, da je čovek upalio lajv na TikToku i đuskao sa nama, a pošto smo se kretali brzinom od sedam do 13 kilometara na čas, bezbednost nije bila ugrožena.

Čisto da se vreme prekrati na putu od lokalne tržnice (moralo se po suvenire, možda i novu torbu za iste) do „MOA arene“ u koju smo knap stigli na početak meča Kanada – Slovenija.

Kanada nas je pogurala na Olimpijske igre sledeće godine, pošto je Srbija uz Nemačku među dve najbolje evropske selekcije na Svetskom prvenstvu koje direktno idu u Pariz.

A ko će u finale, SAD ili Nemačka, Srbija ili Kanada, saznaćemo u petak.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare