Foto: Profimedia/Nova.rs

Bogdane, Stefane, Aleksa, Marko, Vanja, Ognjene, Nikola, Dejane, Filipe, Dušane, Nikola, Boriša! Momci, hvala vam za ovo.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva! I mnogo je lepo biti Srbin ovih dana u Manili… Mnogi su sumnjali u ovo ekipu, a oni su pokazali kakav su tim, baš sa velikim „T“.

Pravi momci koje je dodatno ujedinila teška situacija sa Borišom Simanićem, a on je pokazao kakva je momčina. Pokazao je šta znače tim i drugarstvo, iako je u bolničkoj postelji.

PROČITAJTE JOŠ

Najlepše vesti koje su u utorak stigle iz Manile su te da je Boriša dobro. I kapiten Bogdan Bogdanović je otkrio kako je zapravo on njima dao neverovatnu energiju.

„Bili smo mnogo nervozni, selili smo se, menjali hotel, i ja sam bio mnogo nervozan. Kao mlađi sam stalno gubio od Litvanije i onda sam video njegovu poruku posle sastanka. Rekao je ‘Momci, dobro sam, ne brinite, pobedite’. I nekako nas je još više ujedinio, neverovatan momak, ovo je za njega“, otkrio je Bogdan.

Baš lepo, tako treba, to je duh ekipe. I videlo se koliko je momcima stalo da pobede, „grizli“ su parket, nisu izlazili Litvancima iz dresa, svuda ih je bilo, baš su ih uništili u svakom smislu.

Verovatno je to bila i najbolja partija reprezentacije poslednjih nekoliko godina, zato je i proizvela emociju koju može samo košarka.

I energija, i igra na obe strane, i borbenost, i srčanost, i „svi za jednog, jedan za svi“, baš sve je bilo kao u najlepšem snu.

Kada vidite igrače kako se raduju, kao što oni jesu posle pobede, kako su pevali sa navijačima, teško da ima lepšeg osećaja.

A, kada imate takav dan na Mundobasketu, onda teško bilo šta može da bude loše… Počeo je tako što je kolega (i cimer) Petar prosuo vodu za sreću.

Krenuli smo ka hali, vratio se korak dva sobu, pustio vodu na česmu, i onda zatvorio vrata. Slučajno sam to video, i nisam bio siguran šta sam zapravo video, pa sam odlučio da ćutim do posle utakmice. Ako je za sreću, neka je. Mislio sam se, pa nema šta drugo da bude, samo to od njega nisam očekivao.

Objašnjenje koje sam dobio posle teško je prepričati – jesam, nisam, ne znam, moguće… Ni sam ne zna zašto je to uradio. Reko’, samo ti to ponovi pred polufinale.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Paolo Bankero posle pobede nad svojom Italijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar