Bruno Kaboklo
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bruno Kaboklo je otišao iz Partizana na dosta čudan način i posle mnogo spekulacija odlučio da obuče dres Hapoela iz Tel Aviva. Sada je pojasnio šta se sve dešavalo iza kulisa.

Brazilac je naprasno napustio Partizan i krenuo put Sjedinjenih Američkih Država.

PROČITAJTE JOŠ

Potpuno bizarno deluje njegovo objašnjenje da uopšte nije znao da se igra Košarkaška liga Srbije… U Partizanu su tada pokrenuli disciplinski postupak protiv njega.

On je u razgovoru za izraelski „One“ otkrio kako je došlo do te čudne situacije.

„Potpisao sam ugovor na godinu dana sa Partizanom i sezona se završila. Odjednom se igrao turnir (Košarkaška liga srbije, prim. aut. ) za koji nisam znao. U Srbiji posle Jadranske lige i Evrolige kreće završnica prvenstva i to je čudna situacija poslednjih godina. U Partizanu su rekli da sačekamo i vidimo šta će da bude. Igrao sam polufinale i pobedili smo. Odjednom, pričao sam sa agentom i on mi je rekao kako imam dozvolu od Partizana da idem u SAD. Mislio sam da je klub znao za to i da je sve u redu, da su mi dali zeleno svetlo. Otišao sam u SAD, onda me je direktor zvao i rekao mi da ne mogu da idem, ali ja sam već bio tamo i nisam mogao da se vratim. Nedostatak komunikacije. S moje strane je sve bilo u redu, ali jednostavno nisam mogao da se vratim. Tada su počeli razgovori kluba i agenta, pa na kraju se nisam vratio. Iz dubine duše želim da kažem da nisam hteo da se završi tako, iskreno sam mislio da imam dozvolu da idem“, rekao je Kaboklo.

Željko Obradović Kaboklo
Foto: Milosavljevic/Starsport.rs ©

Zatim je odlučio da se izvini i Partizanu, ali i navijačima.

„Da je bilo do mene, ostao bih do kraja da završim posao, ali takav je život, ovo su stvari koje nisu mogle da se kontrolišu. Sve i da sam kriv ili da nisam kriv, mogu samo da probam da objasnim šta je bilo. Zato i želim da se izvinim Partizanu i navijačima. Bilo mi je lepo, voleo sam da budem tamo, sjajni ljudi i sjajna zemlja, bilo mi je zabavno. Na kraju se osećam loše zbog načina na koji se sve završilo.“

Otkrio je i kako je završio u Izraelu („to je bila jedina opcija„) iako je trebalo da postane deo Pariza.

“Makabi mi je poslao ponudu, pripremao sam se za Pariz i nisam želeo da prihvatim tada. Nisam želeo da potpisujem sa nekim tokom priprema ili tokom Igara. Želeo sam da se koncentrišem na Igre i pre toga kvalifikacije. Oni su želeli da potpišem te sedmice i razumem ih, hteli su da zatvore roster. Ja se ipak nisam osećao komotno, niti da bi to bio dobar potez u tom momentu. Čekao sam kraj kvalifikacija za Pariz i to se isplatilo za sve. Odigrao sam neke jako dobre utakmice za Brazil, posle toga sam otišao u SAD i treninzi tamo su bili u opticaju celo leto. Dosta sam pričao sam Hapoelom koji me je čekao, pokazali su najveće interesovanje, što me je i navelo da izaberem Hapoel“, rekao je Kaboklo.

BONUS VIDEO Bruno Kaboklo zakucavanje protiv Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare