Foto:AP Photo/Aaron Favila

Potvrda sjajne karijere.

Bogdan Bogdanović je prvo ime košarkaške reprezentacije Srbije. Uptkos očajnoj partiji protiv selekcije Italije u jedinom porazu Srbije, on je i na ovom turniru prvi strelac naše selekcije. Postiže 18,4 poena po meču na pet susreta koliko je odigrao,a to mu je donelo i napredak na listi najboljih strelaca svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdanović je sa 383 poena postao 20. najbolji strelac svih vremena i imaće priliku da do kraja ovog turnira popravi svoj učinak jer ga očekuju tri meča.

Prvo na redu je četvrtfinale zprotiv Litvanije nakon čega sledi ili dva meča u borbi za medalju ili isto toliko sduela u razigravanju od petog do osmog.

Ukoliko postigne još 15 poena što je više nego realno, nadmašiće i Dražena Petrovića na 17. mestu, a 42 poena mu treba do kraja da prestigne i Novickog na poziciji 16. liste najboljih strelaca.

Kada su u pitanju srpski košarkaši, najbolji strelac ikada na Mundobasketima Srbije i četvrti svih vremena uopše je Dražen Dalipagića sa 563 poena, dok je sedmi Dragan Kićžanović sa 491 poenom.

Neprikosnoven je leggendarni Brazilac Oskar Šmit sa 904 poena, au novije doba je briljirao Luis Skola koji je drugi na večnoj listi sa 716 poena.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare