Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Frenk Kaminski neće započeti novu NBA sezonu sa Finiks Sansima, nakon što je tim odlučio da ga "vejvuje", odnosno da mu da otkaz jasno signalizirajući da ne računa na njega za dalji tok sezone.

Kaminski je propustio poslednju pripremnu utakmicu protiv Lejkersa, dok je u prethodne četiri beležio skromne proseke od 4,7 poena i tri skoka po meču.

PROČITAJTE JOŠ

Kaminski je u NBA ligi igrao osam sezona, ostvarujući solidan učinak sa 8,8 poena po meču i 35% šuta za tri poena. U svojoj karijeri branio je boje Šarlot Hornetsa, koji su ga izabrali kao deveti pik na Draftu 2015. godine, a zatim je nastupao za Finiks, Atlantu, Hjuston, dok mu je Partizan bio jedino evropsko iskustvo.

U Partizanu nije uspeo da pronađe odgovarajuću ulogu i klub je napustio po završetku ABA lige, ne učestvujući u završnici Košarkaške Superlige Srbije. Odlazak iz Beograda bio je deo šire letnje tranzicije u timu, jer je nekoliko ključnih igrača napustilo klub.

Sudbina Kaminskog sada ostaje neizvesna. Ostaje da vidimo hoće li neki NBA tim odlučiti da iskoristi priliku i angažuje iskusnog krilnog centra za dodatnu dubinu na rosteru.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare