Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bili Beron, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, okončao je karijeru dve nedelje nakon što je iz Evrope otišao u Kinu i zadužio opreu Šangaj Šarksa.

Beron je za tim iz Kine potpisao 26. septembra, ali je već početkom oktobra objavljena informacija da je napustio ekipu, da bi potom i sam potvrdio oproštajnim pismom da je vreme da stavi tačku na karijeru tokom koje je igrao za Lijetuvos Ritas, Šarlrou, Mursiju, Eskišehir, Crvenu zvezdu, Zenit iz Sankt Peterburga, te Olimpiju iz Milana.

#related-news_0

Beron je u poruci koj je naslovio sa „Hvala ti, košarko“, bio veoma emotivan:

„Nikada nije lako prestati juriti za nečim, pogotovo ako to radite ceo život. Odrastao sam u svlačionici, zaljubio sam se u igru dok sam bio uz tatine timove. Osetio sam emotivna dizanja i spuštanja koje sport može da ponudi. Majka me je vozila na treninge i utakmice. Onda se podredila 24/7. Brat mi je bio idol, želeo sam da ga dostignem. Postavio mi je mapu koja mi je pomogla i gurala me da budem što bolji. Moja žena je odlučila da mi se pridruži na ovom ludom putovanju oko sveta i pratila je i podržavala svaki moj korak. Kada mi je bio potreban neko na koga ću da se oslonim, ona je uvek bila tu. Zajedno, postali smo tim koji me je vodio kroz 37 zemalja i deset godina profesionalne karijere.

Nažalost, tokom prošle godine sam se borio sa ružnom stranom igre. Bilo je to iskustvo koje nikome ne bih poželeo. Borio sam se da se vratim ranije, iznutra sam se osećao kao da u sebi imam još godina košarke. Ipak, brzo sam shvatio da to nije slučaj. Nisam ovako zamišljao kraj. Međutim, dok sedim ovde i pišem ovo frustriraju me ožiljci koji su mi ostali, ali sam ekstremno zahvalan što sam došao do ovde“, napisao je Beron.

Usledila je poruka zahvalnosti klubovima za koje je igrao, među kojima je i Crvena zvezda, a potom je dodao:

„Hvala Crvenoj zvezdi što mi je dala košarkaško iskustvo kakvo sam samo mogao da sanjam i priliku da igram pred najboljim navijačima na svetu.“

Za kraj, Beron je zahvalio porodici, da bi poslednje reči bile upravo one iz naslova njegove poruke:

„Hvala ti, košarko.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar