Foto: Starsport

Košarkaši Zadra i Splita odigrali su prvu utakmicu finala u trci za titulu prvaka Hrvatske.

Zadar je u tom meču izašao kao pobednik, a Šenon Šorter, igrač Splita je u momentima kad je sve već bilo rešeno, izveo neobičan potez.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok su se, kako piše Klix.ba, igrači već međusobno pozdravljali, Šorter je to iskoristio da postigne poene. Isprva nije bilo jasno da li je to uradio zbog popravljanja lične statistike ili iz nekog drugog razloga.

Onda se pojavilo i drugačije objašnjenje. Šorter je dao koš nevažan za ishod utakmice, jer su Zadrani imali 11 poena viška.

Taj koš je, pak, bio važan za njegov „plus“ na kladionici, pošto je time Šorter premašio granicu koja je iznosila 16,5 poena.

Sporan detalj može da se vidi na snimku počev od 2:07.47, kada Ramljak spušta loptu na parket, a Šorter je ničim izazvan na sredini terena kupi i polaže u koš uz začuđena lica protivnika.

S obzirom na to da su mu ti poeni prebacili granicu, Šenon je imao 17 poena i svesno ili nesvesno je pomogao kladioničarima koji su verovali u njega.

Ipak, oni drugi koji ga igrali u „minusu“ ostali su razočarani, a po košarkaškoj javnosti u Hrvatskoj povela polemika o „štelovanju“, što ne mora da ima veze sa istinom.

Zadar je na kraju pobedio sa 85:76 i poveo je sa 1:0 u finalnoj seriji.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar