Poslanik pokrenuo inicijativu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezentacija Srbije se bori za titulu prvaka sveta na Filipinima, ali nažalost nema pomoć Boriše Simanića. Srpski košarkaš je doživeo povredu zbog koje mu je na kraju odstranjen bubreg.

PROČITAJTE JOŠ

On je operisan u bolnici u Maniuli gde su mu u poesti majak i devojka, a o njemu se govorilo u Skupštini Srbije

Poslanik SPS-a Radovan Arežina tražio je da država stane iza Simanića.

„Trenutno se igra Svetsko prvenstvo u košarci na kojem je naš igrač Boriša Simanić teško povređen. Njemu je odstranjen bubreg, pa imam predlog za predsednika Srbije, predsednika vlade i ministra sporta da se iznađe način i mogućnost da se adekvatno leči o trošku države i da se nagradi kao da je nosilac olimpijskog zlata ili svetski šampion“, istakao je Arežina.

On se tu nije zaustavio.

„Ja vas molim, to je i poruka naše javnosti, a čak i ministarstvu sporta predlažem da nagrada za požrtvanost u sportu nosi naziv Boriša Simanić. Dati bubreg za Srbiju je ozbiljna stvar, dali su mnogi bubreg i živote, ali sport kao nešto štoje najbolji promoter Srbije u svetu, poslaćemo poruku mnogima koji se časno i čestito odazivaju reprezentativnom srpskom dresu i grbu i pevaju srpsku himnu i na tronu su“.

Arežina je pomenuo i uspeh odbojkašica.

„Mi smo ipak zemlja od sedam miliona stanovnika i pobeđujemo i mnogo već. ČEstitam i našim odbojkašicama koje su na veličanstven način branile himnu, dres, sve i svojim sportskim rezultatima donele srebro na Evropskom prvenstvu.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO