Majk Džejms Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki košarkaš Huan Toskano Anderson privukao je mnogo pažnje evroligaške javnosti, načinom na koji je probao da motiviše igrače svog tima protiv Unikahe.

Igrač meksičko-američkog porekla nije uspeo da pomogne ekipi Dži lige koja je poražena u finalu Interkontitnentalnog kupa od Unikahe sa 75:60.

Toskano Anderson je tokom jednog tajm-auta pokušavao da pokrene svoje saigrače jer su bili na -18. I usput je uvredio i one koji igraju Evroligu i špansko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Naš san nije da igramo u j*****j ACB ligi, niti da igramo u j*****j Evroligi. Ovo s***e koje oni rade je neprihvatljivo“, besneo je Toskano Anderson.

Zbog toga je usledila burna reakcija svih američkih i stranih igrača koji nastupaju u Evroligi i van Amerike.

„Samo zbog toga što je tvoj san da igraš u NBA, ne znači da si bolji od igrača iz Evrolige ili Španije. Presmešno je što te je razbio tim koji ne igra ni Evroligu, i to posle ovakvog govora“, napisao je Majk Džejms, MVP Evrolige.

Posle svega, oglasio se i sam na Tviteru gde je pokušao da se opravda za ružne reči: „Dopustite mi da razjasnim. Ovo sam rekao u kontekstu mojih saigrača koji igraju u NBA. Naš cilj je tamo da igramo, da se takmičimo na najvišem nivou. Imam samo veliko poštovanje za ligu Španije i Evroligu. Igrao sam već u inostranstvu mnogo godina, takođe imam i mnogo poštovanja za Ibona Navara za koga sam igrao“, napisao je Toskano Anderson.

Nekadašnji igrač Soles Meksikalija, Bukanerosa, Fuerce Regije, Santa Kruz Voriorsa, Golden Stejt Voriorsa, Los Anđeles Lejkersa, Juta Džeza, Meksiko Siti Kapitanesa i Sakramento Kingsa na kraju je ipak morao da se pomiri sa porazom.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar