Foto: Starsport

Košarkaš Partizana, Aleksej Pokuševski, za Nova.rs je govorio o ciljevima i čekivanjima u dresu crno-belih, treneru Željku Obradoviću, utakmici protiv Panatinaikosa...

Aleksej Pokuševski je ovog leta stigao u ekipu vicešampiona ABA lige. Pre Partizana, igrao je za Olimpijakos, Oklahomu siti Tander i Šarlot Hornets iz kog je prešao u Partizan.

Veruje da će u Partizanu imati mogućnost da unapredi igračke kvalitete. Do sada je mnogo napredovao igrajući u NBA ligi, ali i u reprezentaciji Srbije, pa se „grobari“ nadaju da će mu to iskustvo pomoći da pruža dobre partije i u dresu njihovog kluba.

Pokuševski nije bio deo srpske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta, gde su „orlovi“ osvojili bronzanu medalju, iako je bio u konkurenciji da se nađe na finalnom spisku selektora Svetislava Pešića jer je igrao pripremne utakmice.

Pokuševski je, inače, sa reprezentacijom Srbije do 17 godina, učestvovao na Svetskom prvensvu u Argentini 2018. godine, ali naša selekcija tada nije zabeležila značajan rezultat jer je završila na 10. mestu.

„Grobari“ od Pokuševskog mogu da očekuju da pokriva poziciju četiri, ali po potrebi  i centra u slučaju da su ostali centri opterećeni faulovima. Takođe, Pokuševski može biti opasan i u šutu sa distance.

„Lična očekivanja su mi da napredujem iz dana u dan i da pomažem timu. Što se tiče tima, za sada nema nekih prevelikih očekivanja. Svi želimo da pobeđujemo i silno smo motivisani“, kaže Pokuševski za Nova.rs.

Pročitajte još

Još uvek je potrebno vreme da se ekipa uigra, da bi se mogli donositi zaključci što je potvrdio i Pokuševski.

„Iskreno, nisam siguran. Još uvek nije čista slika. Niko još ne zna šta možemo da uradimo. Mislim da će situacija biti jasnija negde na polovini sezone kada se bude videlo kako izgledamo „, naglasio je doskorašnji NBA košarkaš.

Partizan je pobedio Panatinaikos, aktuelnog prvaka Evrope, rezultatom 75:64 u generalnoj probi u Atini pred start nove sezone na turniru Pavlos Janakopulos.

„Za nas je važnije da napredujemo, da igramo bolje nego na prošloj utakmici. Da sve što radimo ima smisla. Stvarno su pozitivni utisci“, rekao je krilni centar crno-belih.

Činjenica je da su svi košarkaši Partizana novi, odnosno ovog leta su stigli u redove crno-belih. Svi, osim Balše Koprivice.

„Sve je sjajno, momci su fantastični. Odlično se slažemo. Sve smo bliskiji jedni sa drugima. Mislim da je jedna od pozitivnih stvari što smo svi skoro novi i da nam je to prednost. Lično, ne poznajem nikoga osim Vanje Marinkovića. Možemo svi zajedno da uđemo u nešto dobro“.

Velike reči o Željku Obradoviću

Pokuševski je imao samo reči hvale o Željku Obradoviću, najtrofejnijem treneru u istoriji Evrolige.

Željko Obradović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
head coach Zeljko Obradovic

„Svi njega znaju. On je najbolji trener ikada u Evropi, pa i na svetu. To što on radi, ne radi niko tako. Njegova energija je neverovatna. Pravi je lider ekipe“, rekao je 22-godišnji Pokuševski.

Zadovoljan je kako izgleda sve na startu sezone, u kojoj će u 1. kolu Evrolige gostovati Baskoniji u četvrtak od 20.30.

„Mislim da sam se uklopio u tim, kao i svi. Kao što sam rekao, nije još čista slika, ali za sada je sve kako treba“, zaključio je Pokuševski za Nova.rs.

Partizan očekuje naporna sezona u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima. Po povratku iz Vitorije dočekaće Cibonu, 6. oktobra u 18.30.

U prve dve utakmice u ABA ligi, crno-beli su najpre pobedili Borac (96:66) u Beogradskoj areni, a potom j Spartak na strani (89:80).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar