Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Đorđević, čuveni srpski košarkaš i trener, ispričao je anegdotu vezanu za Zorana Savića, koji sada radi kao sportski direktor Partizana.

Đorđević se kao gost u podcastu „X&O’s CHAT“ prisetio dana kada je bio cimer sa Zoranom Savićem, a sarađivali su i na terenu.

„Slipovao je stalno (kada igrač napravi blok i brzo se spusti ka košu ili se otvori u stranu) i tražio lob da mu se baci, a kad mu baciš lob on traži nešto drugo jer nije kucao. Ne znam da li je dvaput zakucao u karijeri. Zoki je jedan od mojih omiljenih cimera i zbog njega sam imao insomniju jer je bio nervozan zbog loših treninga. U tri, pola četiri, budim se u toku noći on se rve i gradi sa jastucima, onda pogledaš nema ga, pored kreveta stavio peškire, gola voda, pa radi sklekove i trbušnjake i kaže kako smo imali slabe treninge, nismo trčali, nije se umorio“, rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ:

Voleo je da igra sa Savićem u petorci, ali i sa igračima poput njega.

„Molio sam Boga i pomoćnog trenera kad pravi petorke da igram sa Zoranom jer on napravi blok, udari te, nagazi, opsuje, ma čitav paket. Imao sam još jednog takvog saigrača, Ikera Iturbea u Realu. On je odrastao tamo u Baskiji pa igrao koledž na Stenfordu i trenirao sa NFL ekipom dve nedelje da se spremi za to. Molio sam Ćusa Matea i Skariola da igram sa njim i uvek sam igrao sa njim samo da me ne bije. I još jedan koji je strašno udarao Kike Andreu. Te stvari koje je radio za ekipu su bile fenomenalne“, kaže Saša Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta je bivši selektor Srbije pričao o Milošu Teodosiću pročitajte u posebnom tekstu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar