Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Nije zadovoljan tretmanom.

Reprezentacija Hrvatske sastaće se protiv selekcije Kanade u okviru drugog kola Mundijala u Kataru nakon što su u prvom kolu odigrali utakmicu bez golova protiv Maroka. Kanada je izgubila od Belgije minimalnim rezultatom

Pročitajte još

Hrvatski selektor Zlatko Dalić govorio je o tome kako FIFA ne pokazuje dovoljno poštovanja prema ovoj reprezentaciji, pošto im je dala termin od 11.00 u prvom kolu protiv Maroka, jer ipak je Hrvatska aktuelni vicešampion sveta. Nije trošio reči o izjavi kanadskog selektora u kojoj je koristio vulgarne izraze upućene hrvatskom nacionalnom timu, ali je govorio tome šta treba  promeniti u igri.

„Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dve medalje u 20 godina, što je malo ko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio komentarisati, ali nije respekt da igramo u 11.00 sati. Hrvatska je druga na svetu, ne igra ni Engleska, ni Španija, ni Francuska u 11.00 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo respekt“, rekao je Dalić.

Spomenuo je stanje Nikole Vlašića.

Vlašić nije bio juče na treningu, ali očekujem ga popodne, da bude konkurent. Videćemo ko će početi. Moramo biti puno spremniji nego u prošloj utakmici, a ovo izdanje pripisujem ranom terminu utakmice“.

Pohvalno je govorio o kanadskoj ekipi.

„Ako budeš u grupi ispred Amerike i Meksika, znači da imaš dobru i kvalitetnu reprezentaciju, i oni su to pokazali protiv Belgije koja im je teško parirala. Puno su trčali, uložili puno energije i truda. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija pravi iznenađenja.

Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je Svetsko prvenstvo u toku sezone, igrači su došli u pravoj formi i ovo je trkački i igrački dobra utakmica“.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila