Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Fudbalska reprezentacija Danske pobedila je Norvešku u prijateljskoj utakmici odigranoj u subotu uveče u Brondbiju sa 3:1.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Danci su pokazali kvalitet u meču sa ekipom Erlinga Holana, koja je uspela njegovim golom na asistenciju Martina Edegora da samo ublaži sopstveni poraz.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je naznaka slabosti u odbrani Danske jer je Holan i pre datog gola morao da se pomiri sa jednim poništenim posle VAR intervencije, ali su Danci svejedno pokazali da su bolji.

I ujedno su poslali opomenu Srbiji i njenom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju sa kojima će se sastati u grupi C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Danska je krenula silovito, pa je već u 12. minutu povela golom Pjer-Emila Hojbjerga sa 1:0, kada su Danci ostali u maksimalnom fokusu, iako su se Norvežani u dva, tri navrata odlično snalazili i blokirali udarce. Kad je lopta stigla do Hojbjerga, tu već spasa nije bilo i udarac u donji ugao gola bio je precizan.

Prednost je samo devet minuta kasnije duplirao Janik Vestergor na asistenciju Andreasa Skov Olsena.

Da Holan nije bio u ofsajdu u 65. minutu, onda bi njegov pogodak iz 72. bio za izjednačenje. I tada mu je loptu na petoparcu provukao Edegor, vedeta Arsenala, ali je napadač Mančester sitija bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ovako je bio samo za smanjenje rezultata i zaostatka Norveške na 2:1, dok je Danska pogotkom Jusufa Poulsena u 90. minutu postavila konačan rezultat i otklonila sve dileme u vezi sa pobednikom.

Danci u grupi C igraju protiv Srbije poslednji meč 25. juna u Minhenu. Srbija pre toga igra 16. juna sa Engleskom u Gelzenkirhenu, a potom 20. juna sa Slovenijom na Alijanc areni.

BONUS VIDEO: Srbija postala šampion Evrope

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar