Crvena zvezda vs Pyunik Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pobede protiv Pjunika znače srpskom fudbalu, a Crvena zvezda puni i sopstvenu kasu

Fudbaleri Crvene zvezde izbacili su Pjunik iz kvalifikacijama za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 7:0 i time obezbedili najmanje 11 miliona evra od UEFA.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda plasmanom u plej-of kvalifikacija dobija 5.000.000 evra, a time je faktički obezbedila i plasman u grupnu fazu Ligu Evrope, što donosi 3,6 miliona evra. U tom slučaju bi dobila i bonus za koeficijent oko 2,5 miliona evra, što iznosi više od 11 miliona evra za koliko će biti bogatiji klub sa „Rajka Mitića“.

Ipak, suma može biti i veća ukoliko Zvezda preko Makabija iz Haife izbori plasman u Ligu šampiona. U tom slučaju profit bi mogao da bude oko 30 miliona evra.

Takođe, Zvezda je dodatno popravila lični i nacionalni koeficijent u UEFA. Plasman u plej-of donosi Zvezdi garantovanih 3.000 bodova, jer se toliko dobija za plasman u Ligu Evrope koja je sada obezbeđena.

Ukoliko bi Zvezda prošla i Makabi, onda bi dobila 4.000 bodova za ulazak u Ligu šampiona.

Takođe, Zvezda je doprinela i nacionalnom koeficijentu, pobedom nad Pjunikom popravila je bodovni saldo Srbije za 500 bodova. Srbija se tako dodatno približila Belgiji, pošto ima samo 1.200 bodova manje. Svaka pobeda u grupi u Ligi šampiona vredi 500 bodova za koeficijent lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Šansu da dodatno poprave nacionalni koeficijent imaće i Partizan i Čukarički. Crno-beli će u Beogradu pokušati da isprave greške sa Kipra i pobede AEK, dok će „brđani“ imati nešto teži posao protiv Tventea u Holandiji.

Partizan je u prvom meču izgubio sa 2:1, dok je Čukarički poražen rezultatom 3:1 i bilo bi pravo iznenađenje ukoliko bi prošao dalje.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde okupirali Beograd: Proslava titule i bakljada na Kalemegdanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar