Foto: Guimares Digital Youtube Screenshot

Vandalizam i neredi u Portugalu

Navijači splitskog Hajduka navodno su izazvali nerede u utorak uveče u portugalskom gradu Gimaraešu, gde su bacali baklje, stolice i flaše po kafićima i ulicama.

PROČITAJTE JOŠ:

Na objavljenim snimcima vide se ljudi kako ustaju i beže iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno navijača, nasrće bacajući stolice i baklje.

„Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bežali iz kafića“, naveo je portugalski medij „O Jogo“, dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba učestvovalo u tome.

Sve je ovo uvertira za meč Vitorije Gimaraeš i Hajduka u sredu od 17 sati u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Hrvatski vicešampion je pre nedelju dana slavio sa 3:1 na svom teren i bliži je prolazu dalje.

Navijači portugalskog tima takođe su poznati kao veoma strastveni, ali ništa poslednjih dana nije sugerisalo na to da su neredi mogući.

Postoji mogućnost i da su među hrvatskim navijačima bile i pristalice Benfike, pošto su oni u prijateljskom odnosu.

Za sada ne postoji mnogo informacija sem snimaka, a ni materijalna šteta nije utvrđena. Takođe, nije poznato ni da li je policija identifikovala i privela neke od navijača koji su učestvovali u naredima.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare