Foto: FK Crvena zvezda

Učinak igrača Zvezde protiv Pjunika.

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu u dvomeču protiv Pjunika u okviru 3. kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, nakon beogradskih 5:0 u Jerevanu je rezultat bio 2:0, i tako napravili korak ka plasmanu u grupnu elitnog evropskog takmičenja.

Crveno-beli su u Jermeniju stigli svesni da ih očekuje 90 minuta koje moraju da odigraju iako je pitanje prolaska već bilo rešeno, što se videlo. No, uprkos tome, stigli su i do drugog trijumfa, a u nastavku teksta pozabavićemo se učunkom svakog igrača koji je odigrao utakmicu za tim sa Marakane.

PROČITAJTE JOŠ...

Milan Borjan

Nije Zvezdin golman imao previše posla, ali je ono što je bilo do njega obavio maestralno. Počev od sjajnog driblinga sredinom prvog poluvremena, kada je otklonio opasnost pred svojim golom, pa sve do fantastične odbrane u 66. minutu, kada je Luka Juričić oprobao udarac a Borjan na prelep način uspeo da spreči da lopta uđe u gol, iz napada u napad je ulivao sigurnost svojim igračima i poput pravog kapitena bio lider.

Iako Pjunik nije rival iz samog evropskog vrha, Borjanova partija jeste bila na tom nivou.

Ocena: 7

Strahinja Eraković (do 64. minuta)

Eksplodirao je kao štoper, ali koliko poverenje u njega ima Dejan Stanković pokazuje i to što je protiv Pjunika igrao levog beka, dosad neprirodnu poziciju. I snašao se više nego dobro, igrao je do 64. minuta, nije izgubio nijedan duel, pružio je sasvim pristojnu partiju uzevši sve u obzir, a igru je napustio kako ne bi dobio još jedan žuti karton i propustio duel protiv Makabija.

Ocena: 6

Nemanja Milunović

Doneo je mnogo toga što su navijači Zvezde želeli, ali i jednu stvar koja je za brigu. Dobijao je duele kad god je bilo potrebe, zatvarao šta je bilo potrebno, u skoku je bio neprelazan, iznudio je penal koji Aleksandar Katai nije iskoristio, pošto je njegov šut fudbaler Pjunika Žuninjo zaustavio rukom… Plus, doneo je Zvezdinoj odbrani nešto što će biti veoma korisno, pogotovo u domaćem prvenstvu – duge lopte preko njega su gotovo nemoguća misija jer savršeno kontroliše taj deo igre. No, problem je igra po zemlji. U par navrata Milunović je ili grešio ili saigračima davao nešto teže pasove. Jermeni to nisu kaznili jer nisu dovoljno kvalitetni, ali je veliko pitanje da li bi se i Milunović i Zvezda tako lako provukli da je sa druge strane bila iole jača ekipa.

Ocena: 6.5

Aleksandar Dragović

Da je briljirao, nije. Da je odigrao najbolji meč sezone – nije ni to. Ali, Dragović je dokazao zbog čega je to što jeste – kad je postalo jasno da se na terenu ne oseća previše prijatno, pauzu na poluvremenu je iskoristio da izanalizira sve šta se izdešavalo i u drugom poluvremenu sve one greškice vezane za postavljanje savršeno rešio. Na kraju, sigurna partija u kojoj nije bio najbolji igrač odbrane, ali je pomogao Erakoviću svojim ponašanjem da i na levom beku ostavi više nego dobar utisak.

Ocena: 6.5

Foto: FK Crvena zvezda

Marko Gobeljić

Nije dobro počeo, pošto je u uvodnim momentima meča dopustio Kotjčuku da ga fintom izbaci iz igre. Od tog momenta je zaigrao nešto bolje, povremeno pomagao u napadu, što i jeste deo igre na koji je navikao navijače, a istakao se asistencijom u 60. minutu za Milana Pavkova i gol kojim je rešeno pitanje pobednika. Ipak, sem toga, čini se da je mogao mnogo više pre svega u napadu, pogotovo ako se uzme u obzir snaga rivala.

Ocena: 6

Seu Sanogo (do 46. minuta)

Nisu navijači Zvezde navikli na ovako bledog Sanoga, mada ruku na srce nije ni bilo previše prilika da pokaže sve kvalitete više nego dobrog kvarljivca igre rivala. No, problem je činjenica da je tokom prvih 45 minuta svaki opasan napad Pjunika išao upravo preko Sanoga koji nije uspevao da uhvati ritam. Zvezda je slavila, ukupan rezultat bio je 7:0, uspeo je i da iznudi penal za 1:0, ali sem toga – duel za zaborav. Zaslužio je verovatno manju ocenu, ali je ipak uticao pozitivno na rezultat, uprkos tome što mu, kao ni Dragoviću i Kataiju, očigledno nije bio dan.

Ocena: 6

Kings Kangva

Isto kao i većina saigrača – nije briljirao, mada je odigrao korektno. U jednom napadu je na sjajan način sprečio šansu za Pjunik savršeno oduzevši loptu rivalu. No, u napadu ga nije bilo. Ipak, s obzirom na to da je Zvezda u Jermeniju otišla kako bi overila prolaz, čini se da bi bilo kakve veće kritike bile nezaslužene.

Ocena: 6

Gelor Kanga (do 77. minuta)

Najbolji Zvezdin igrač. Odradio je šta je bilo do njega, kontrolisao sredinu terena, bio jedan od retkih kojima je zapravo nešto sa loptom polazilo za nogom, što je pokazao i u 44. minutu, kada je, nakon što je posle njegovih kornera Zvezdi dva puta dosuđen penal, jedan od njih pretvorio u 1:0.

Ocena: 7.5

Foto: FK Crvena zvezda

Osman Bukari (do 70. minuta)

Rekao je trener Pjunika da Zvezdi neće dopustiti tranziciju u revanšu, što je i ispunjeno, a s obzirom na to da nije imao prostora da ispolji brzinu, Bukari nije imao previše dobar učinak, mada je dobio aplauz u 15. minutu nakon lepog lažnjaka. No, kao i Kangva, učinak u beogradskih 90 minuta dao mu je za pravo da revanš odigra „pod ručnom“.

Ocena: 6

Foto: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (do 64. minuta)

Najlošija partija Zvezdinog krila u poslednje vreme, mada ni u Beogradu nije briljirao. Ne nalazi se u preterano dobroj formi, ali je uprkos tome imao nekoliko solidnih poteza. No, pamti se promašen penal, a navijači Zvezde se nadaju da će kriza najboljeg igrača tima sa Marakane proći što pre, pošto je duel sa Makabijem na programu za sedam dana. Veče za zaborav.

Ocena: 5

Milan Pavkov

Dao gol, potvrdio pobedu… Moderan fudbal traži od napadača da doprinose i u igri, odbrani, mnogim drugim stvarima, ali je Pavkov protiv Jermena u Jerevanu odradio upravo ono što je pre svega zadatak najisturenijeg igrača – zatresao mrežu. To se pamti, sve ostalo se briše.

Foto: FK Crvena zvezda

Ocena: 6.5

Stefan Mitrović (od 46. minuta)

Dva puta lepo probio… Nije imao previše prostora, ali je ponovo pokazao da ima kvaliteta i da će biti pojačanje za crveno-bele.

Ocena: 6

El Fardu Ben (od 64. minuta)

Nije imao previše uticaja na igru, mada je pitanje pobednika već bilo rešeno, pa su i jedni i drugi više razmišljali o kraju susreta.

Bez ocene

Slavoljub Srnić (od 77. minuta)

Bez uticaja na igru.

Bez ocene

Nikola Stanković (od 64. minuta)

Bez previše uticaja na igru.

Bez ocene

Ibrahim Mustafa (od 80. minuta)

Tek što je ušao imao je jedan veoma lep prodor. Nije bilo vremena za nešto više, ali je potencijal svakako tu.

Bez ocene

BONUS VIDEO Dušan Tadić asistirao za istoriju, Ajaks slavio na otvaranju sezone, Fortuna – Ajaks 2:3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar