FK Crvena Zvezda v FK Bodo/Glimt Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bode Glimt sa 2:0 u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

U nastavku je Uroš Spajić pokazao zbog čega je kapiten ove ekipe i možda da su ga prevideli u stručnom štabu Bodea kao opasnost posle prekida.

Svojim skokom u 59. minutu je pogodio za 2:0, posle čega je intenzitet igre Zvezde opao, kao i njena želja da atakuje ka golu protivnika, što ne znači da to nije radila. I dalje je to pokušavala, samo ne tako agilno kao kad je morala da juri rezultat.

Imali su svoje pokušaje i Olanjinka koji je tresao prečku i Hvang kom je golman paradom skinuo loptu, mogao je bolje i Duarte u nekim situacijama da reaguje, kasnije i Šerif kad je ušao. Sedam udaraca u okvir, na kraju dva gola – dovoljno.

Imao je Endiaje priliku da izađe sam ispred golmana u poslednjih desetak minuta, da je bio brži u trku, kao što je bio Osman Bukari svojevremeno.

Nije to uspeo, u nekoliko dodavanja se spetljao, navijači su iz petnih žila vikali, zviždali i pevali, šta god je trebalo, a igrači Zvezde su izgarali do kraja i zaslužili još jedan odlazak u Ligu šampiona, četvrti u poslednjih sedam godina.

Marko Ilić – Jedno iznuđeno izbacivanje lopte ka sredini i jedno istrčavanje i pas pored igrača Bodea za uzdahe na Marakani bili su sve što je morao da radi u prvih dvadesetak minuta. I do kraja poluvremena je bio prilično pasivan, što je bila dobra vest za njegovu ekipu jer je Zvezda uglavnom napadala. U nastavku je odbranio udarac sa distance, imao je i dva boksovanja – 6.

Naser Điga – Delovao je stameno i stabilno i u prvih petnaestak minuta nije imao mnogo posla, ali ono što jeste radio je veoma dobro. Postavljanje, trčanje, uklizavanja, sve je bilo na mestu i bio je vrlo pouzdan u zadnjoj liniji. Izneo je loptu jedanput, pa tu nije bio najsigurniji, u drugoj situaciji na startu drugog dela je otvorio i polukontru pasom napred. Čistio je i neke situacije na sredini terena uklizavanjima, poput onog iz 82. minuta kad je sa tribine krenulo da se skandira njegovo prezime. Do 90. minuta je imao još dve sjajne reakcije u odbrani. Nisu mu uzalud skandirali – 8,5.

Uroš Spajić – Pokrio je Milsona i blokirao centaršut Bodea posle greške saigrača u četvrtom minutu, moglo je da bude nezgodno. Otrčao je napred kod jednog kornera svog tima u prvom poluvremenu i nije se snašao kako inače ume. Lepo je reagovao u 35. minutu ispred igrača Bodea kada je bio jedini između njega i svog golmana. Da njegov pokušaj iz 14. minuta ne bude jedini, postarao se u 59. minutu kada je majstorskim skokom posle centaršuta Elšnika pogodio mrežu za 2:0. Popravio je i grešku Pume intervencijom i skokom u svom kaznenom prostoru dvadesetak minuta kasnije – 8,5.

Ognjen Mimović – Smireno je u uvodnim minutima držao loptu pred svojim golom sa Seolom i Đigom. Mogao je bolje da reaguje kod dodavanja za Olanjinku u 22. minutu kada je ofanzivac Zvezde bio u ofsajdu. Do kraja poluvremena je izlazio napred, nije se bojao kad je imao loptu u nogama, ali nekoliko njegovih centaršuteva nije pronalazilo metu ili je završavalo u rukama golmana suviše lako. Lepo zagradio Hega u 52. minutu i olako ispao u trku samo minut kasnije sa Kasperovim saigračem Haugea, kog je u sledećoj situaciji dobro zaustavio na levom boku – 6,5.

Jung Vu Seol – Tražio je situacije u kojima bi mogao da ulazi u prostor, nije ih nalazio uvek, ali nije bio ni na vetrometini kao u prvom meču. Pošto je bio na strani gde je dejstvovao Milson i gde je često iza Milsona odlazio i Ivanić, nije tako često izlazio napred. Dobro je zagradio Isaka Matu ranoj fazi nastavka kada je moglo da bude nezgodno. Nije se isticao previše, ali nije imao ni kardinalnih grešaka – 6,5.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Timi Elšnik – Kreirao je šansu za Olanjinku posle pola sata na Marakani, onda je i sam šutirao posle 35 minuta, ali je njegov pokušaj zaustavljen. Do poluvremena je šutirao još jedanput solidno, ali nedovoljno jako i precizno za pogodak. Trud mu je bio na mestu. Dobio je žuti karton u drugom poluvremenu zbog nervoze i možda te želje, ali je onda imao jedan šut na gol i korner iz kog je namestio pogodak Spajiću. Lopta pravo na glavu i 2:0 posle nepunih sat vremena igre. Do kraja je ostao uprkos žutom kartonu – 7,5.

In Bom Hvang – Imao je jedan pokušaj efektnog dodavanja petom, nekoliko solidnih pasova napred, a onda u 13. minutu umalo da postigne evrogol kada je naciljao dobro sa dvadesetak metara i kada je odbranio Nikita Haikin. Delovalo je u nekim trenucima da je svuda na terenu, bilo da juri nekog od igrača Bodea ili da dribla na levom boku i pokušava da asistira za gol. Posle šezdesetak minuta se našao pred svojim golom i sprečio napadače Bodea da imaju otvoreniji put ka golu. Imao je još jedan pokušaj i gađao u okvir do kraja – 8.

Piter Olanjinka – Jako jlepo je poslao loptu u prostor za Mimovića u četvrtom minutu, kada bek Zvezde nije dobro centrirao. Nije se idealno snašao kada je probao da pronađe nekog od saigrača u petercu iz prve, umesto da šutira u tom periodu meča. Nije jasno šta je probao da uradi u 12. minutu kada je imao jednog protivničkog igrača ispred sebe u kontri i bar dvojicu svojih u sredini. Probao je da dribla, spetljao se i izgubio loptu. Još dve šanse je imao u prvih pola sata, prvo je blokiran blizu gola sa desne strane, a onda je na centaršut Elšnika dobro trznuo glavom i pogodio u golmana koji je od prečke izbio loptu van. Bio je daleko najborbeniji ili je bar takav utisak, mada mu lopta nije htela u gol. U nastavku nije bio toliko vidljiv jer se igra preselila na drugu stranu i zato što je Bode nešto više počeo da napada – 7,5.

Mirko Ivanić – Morao je bolje da šutira iz situacije u šestom minutu kada je pokupio loptu pred šesnaestercem, ušao je unutra i gađao iskosa sa leve strane visoko preko gola. Na isteku 20. minuta je imao jedan pokušaj driblinga na prijemu kod šesnaesterca Bodea, ali je uglavnom dejstvovao nekako iz drugog plana. Namestio je Olanjinki solidnu situaciju u 40. minutu kada je Piter traljavo šutirao. Prodirao je levom stranom, imao jedan pokušaj centaršuta po zemlji, dobio je samo korner, ali je sve vreme bio aktivan i kao „radilica“. Njegov šut u 80. minutu nije bio tako jak i išao je u okvir gola. Zamenjen je pet minuta kasnije kada je odradio dobru odbranu pored svog kaznenog prostora – 7.

Felisio Milson – Dobar prijem posle lopte iz zadnje linije otvorio je kontru u kojoj je kombinovao sa Ivanićem i moglo je da bude opasnije da je tranzicija ostalih igrača bila brža i konkretnija u trećem minutu. Dva minuta kasnije je solidno poslao centaršut za Duartea koji nije pogodio metu. Nije baš pokazivao preteranu želju da se vraća nazad, što je u ovakvom meču potrebno. Iznudio je penal na sredini prvog dela igre i to je više od pola posla za Duartea koji je bio egzekutor. Videlo se u prvih destak minuta nastavka da nije više u fokusu, da je umoran i zreo za izmenu, jer je pogrešio u nekim dodavanjima. Zamenjen je u 62. minutu – 7,5.

Bruno Duarte – Mogao je možda bolje da skoči i reaguje u petom minutu na centaršut Milsona glavom sa šest, sedam metara. Pao je i bunio se šireći ruke u toj situaciji. U 17. minutu je njegov pokušaj blokiran, ali je posle 25 minuta fudbala on bio strelac gola iz penala. Hladnokrvno, precizno, u sam ćošak, golman nije imao šanse. Do poluvremena nije bio toliko uočljiv koliko bi možda želeo. Našao se pred svojim golom u ulozi defanzivca posle kornera u 65. minutu i dobro je izbacio loptu. Zamenjen posle 72 minuta – 7.

Puma Rodrigez – Ušao u 62. minutu i nudio se na desnoj strani. Našao se u šansi posle 75. minuta kada nije bio na potpuno pravom mestu kad je trebalo da puca glavom. Lepo je zadržavao loptu na desnoj strani na pragu 80. minuta sa Dalsiom kada su naređali nekoliko solidnih građenja, finti i dodavanja. Otvorio je kontru posle dobre reakcije u odbrani u 81. minutu. Morao je bolje da pusti korak kad je omanuo u driblingu u kontri Zvezde, izgubio loptu i onda morao da pravi faul za žuti karton u 87. minutu. I to u prilično dobroj situaciji za centaršut – 6.

Šerif Endiaje – Zamenio Duartea posle 72 minuta. Već u jednoj od prvih situacija se izborio za loptu na levoj strani, istrčao je tridesetak metara i onda ostao bez snage u driblingu za završnicu. Da je brži, imao bi zicer u situaciji jedan na jedan s golmanom. Ovako se spetljao i promašio dodavanje. Nije bio nešto bolji ni u akciji kad je od Ivanića dobio loptu napred posle 80 minuta – 6.

Dalsio Gomeš – Bio je deo dvostruke promene zajedno sa Endiajeom, kao želja Milojevića da pojača napad i kreaciju da bi se eventualno trećim golom rešilo pitanje pobednika. Probao je atraktivnim driblingom da prođe kroz dva igrača Bodea – 6.

Luka Ilić – Ušao je u 86. minutu umesto Ivanića i nije imao toliko vremena da pokaže šta sve može. Bar ne dovoljno za neki konkretniji utisak, mada se dobro ubacivao u nekim momentima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar