Foto: Tanjug / Jordi Borras/Pool Photo via AP

Dani Alveš je u zatvoru već nekoliko meseci, nedavno je počelo i suđenje zbog seksualnog napada za koji je optužen, a Brazilac se prema tamošnjim medijima nalazi u jako lošem psihičkom stanju.

Navodno, u zatvoru su pribegli „ekstremnim merama“ upravo zbog emotivnog i mentalnog stanja nekadašnjeg fudbalera nakon što je suđenje počelo.

Zatvor je pokrenuo protokole koje ima u slučaju sumnji da neko od zatvorenika razmišlja o samoubistvu.

PROČITAJTE JOŠ

„Plaše se za njegovo stanje, plaše se da se ne iseče ili ne uradi nešto loše. Dan nakon što je bio na saslušanju na suđenju, protokol je aktiviran“, navodno je rekao neimenovani zatvorenik.

Posle dva dana svedočenja navodne žrtve, svedoka i veštaka, Alveš je pred sudom rekao da je njihov susret bio sporazuman. Žena je svedočila da ju je Alveš silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni, 31. decembra 2022. godine.

Foto: Tanjug / Alberto Estevez/Pool Photo via AP

Alveš je u zatvoru od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahteve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Brazilac (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom.

Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Foto: Tanjug / Alberto Estevez/Pool Photo via AP

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar