Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Slovenački reprezentativac Žan Karničnik kaže da njegov tim ima za čime da žali posle remija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Srbija i Slovenija su odigrale 1:1 na stadionu u Minhenu, u drugom kolu grupe C, a Karničnik je bio i junak i tragičar Slovenaca u isto vreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Junak jer je dao jedini gol za svoj tim na pragu 70. minuta igre i tragičar jer je pored njega Luka Jović maestralno uhvatio loptu glavom u poslednjim sekundama utakmice za 1:1.

„Sa ovim golom, samo sam dokazao, iako dolazim iz slovenačke lige, da zaslužujem da igram za reprezentaciju. Lepo takmičenje za nas do sada. Znali smo da Srbi imaju problema da se vraćaju u odbranu kada izgube loptu. Tranzicije su naše najjače oružje“, rekao je Karničnik posle meča.

Njegov potez je bio samo kruna na efektnu akciju i kontru koju je kasnije opisao.

„Prvo sam počeo akciju pasom, potom sam trčao do kaznenog prostora i ubacio se iz drugog plana. Srpski defanzivci su me zaboravili, a ja sam, srećom, postigao gol na dobru asistenciju Timija Maksa Elšnika“, kazao je Karničnik koji je imao utisak da je čitava Slovenija na tribinama Alijanc arene zbog podrške navijača.

Baš kao i kod nas Dušan Tadić, i Karničnik kaže da su mu osećanja pomešana jer je verovao da su Slovenci bolji.

Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

„Da, istina. Srećan sam zbog gola, dobio sam baš mnogo poruka, ali nisam srećan zbog onog što se dogodilo na kraju. Mi smo ti koji trebamo da budemo razočarani. Zaslužili smo pobedu danas jer smo odigrali odlično 80 minuta. Na kraju, Srbija nije imala šta da izgubi. Njihovim visokim igračima punili su šesnaesterac. Imali smo određene probleme da se branimo u tim trenucima u vazdušnim duelima, bilo je teško u tim duelima, a srećom po Srbe, golovi posle prekida su im zaštitni znak. Njihov golman je čak došao u naš kazneni prostor“, podsetio je slovenački igrač.

„Jesmo razočarani ali smo i ponosni zbog načina na koji smo predstavljali Sloveniju i kako generalno predstavljamo našu zemlju na ovom šampionatu. Ako ovako budemo igrali, možemo se nečemu nadati protiv Engleske. Što se meča sa Srbijom tiče, ostao je gorak ukus. Biće teže zaspati noćas, ali oporavićemo se jer za pet dana imamo novu utakmicu“, tvrdi Žan Karničnik.

Poslednje utakmice u grupi C igraju se 25. juna kada Srbija igra sa Danskom, a Slovenija sa Engleskom. Slovencija i Danska imaju po dva boda, Srbija jedan, a Engleska četiri.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024 – Miloš Veljković posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare