Foto: Printscreen Instagram / gfksloboda

Tragedija koja je zadesila Srbiju potresla je mnoge u našoj zemlji.

Fudbalski klub Sloboda iz Užica je ukazao na neke od velikih problema današnjeg društva u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Do srede se nikad nije desilo da jedan trinaestogodišnjak uđe u školu i počne da puca iz vatrenog oružja na svoje vršnjake sa kojima se do juče družio.

Od srede, kada je dečak K. K. ušao u školu „Vladislav Ribnikar“ i ubio osmoro đaka i čuvara škole, do danas, Srbija je u šoku.

„Najmlađi su naša najveća odgovornost. Svi smo mi bili deca. Dete sa loptom postaje bolji čovek. Život nisu društvene mreže. Pričajmo više, družimo se lepše, budimo prijatelji. Pomozi, svete, da postanem bolje dete. Za svu decu – zajedno“, poručili su iz užičke Slobode.

Taj šok je uvećala i tragedija iz okoline Mladenovca, kada je Uroš B. (21) iz automatske puške ubio još osmoro, uglavnom mladih ljudi.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели ГФК СЛОБОДА УЖИЦЕ (@gfksloboda)

Krvava nedelja digla je na nogu i mnoge sportiste i sportske klubove od kojih su neki poput Brodarca formirali veliko srce od ljudi koji se drže za ruke.

Drugi šalju poruke mira, tolerancije i boljeg razumevanja dok se u državi traže razlozi zbog čega su se dve strahote desile.

Iz Slobode su od najstarijih do najmlađih kategorija svi u jednom minutu zajedno ukazali na ono što ne valja i deo onoga što bi pomoglo da se tragedije poput onih iz „Ribnikara“ i okoline Mladenovca spreče i pre nego što se dese.

BONUS VIDEO: Škola fudbala za decu iz Orahovca i Velike Hoče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar