Petar Ratkov, mladi napadač reprezentacije Srbije, pričao je pred novinarima u nedelju, te najavio pripremne mečeve, ali i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbija u utorak igra protiv Austrije u okviru priprema za Evro, a Ratkov ističe odličnu atmosferu u ekipi.

„Atmosfera u ekipi je na odličnom nivou, spremamo se za Prvenstvo Evrope, pre toga, slede nam dve prijateljske utakmice. Očekuje nas tvrd meč u Beču, Austrijanci vole da trče, traže dubinu, naš je zadatak da se maksimalno spremimo, pogotovo fizički. Verujem, biće lepa utakmica za gledanje“, rekao je Ratkov u razgovoru sa novinarima u Sportskom centru FSS.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto igra u Salcburgu, ima informacije da vlada veliko interesovanje u Austriji za duel dve reprezentacije.

„Veliko je interesovanje, mnogo naših ljudi traži kartu. Voleli bi da isprate utakmicu u utorak.“

Prokomentarisao je i grupu na Evropskom prvenstvu, gde nas čekaju Engleska, Danska i Slovenija.

„Engleska je jedan od favorita takmičenja, Danska takođe sastavljena od fudbalera koji igraju na zavidnom nivou, Slovenija ima kvalitet. Naše je da se što bolje spremimo, da gledamo sebe, pružićemo sve, najpre, da prođemo grupu, a onda šta bude.“

Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

Mnogo mu pomaže što trenira sa najboljim srpskim napadačima, koji su već osetili najviši nivo fudbala u Evropi i svetu.

„Nije teško. Privilegija je što pored sebe imam Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, svaki dan mogu da učim od njih. Čast su treninzi sa trojicom sjajnih napadača. Uvek pogledam detalje, pokušavam da upijem potez, da dam neki lakši gol i napredujem kao igrač“, naglasio je Petar Ratkov.

Srbija 4. juna igra sa Austrijom, 8. juna je na programu meč sa Švedskom, dok „orlove“ 16. juna očekuje prvi duel na Evropskom prvenstvu, a rival će biti Engleska.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar