Foto: X/The Sportsman

Kada pomislite da ste sve videli u fudbalu i da ništa ne može da vas iznenadi, onda treba odgledati snimak koji je stigao iz brazilskog fudbala, a radi se o najneverovatnijem penalu koji je ikada dosuđen.

Naime, penal je dosuđen Flamengu zbog neobične situacije u kojoj se gostujući igrač poslužio drugom loptom na terenu da bi izbio onu kojom je protivnički igrač napadao.

PROČITAJTE JOŠ

Pri rezultatu 1:1 i pet minuta pre kraja utakmice, Everton iz Flamenga utrčao je sa loptom u šesnaesterac. Bareto iz Criciume je pratio Evertona i tada naleteo na drugu loptu koja se iz nepoznatog razloga našla na terenu. Bareto je odlučio da tom drugom loptom izbio pravu loptu koju je imao Everton, što je sudiju navelo da prekine igru i dosudi penal.

Prema pravilima igre, sudija je trebao da prekine igru čim se druga lopta pojavila na terenu, ali je to učinio tek nakon što je Bareto intervenisao. Na kraju, sudija je dosudio penal za Flamengo, a Gabriel Barbosa je bio precizan sa bele tačke, osiguravajući pobedu Flamengu sa 2:1.

Ova nesvakidašnja situacija izazvala je mnoge komentare i rasprave, a verovatno će ostati upamćena kao jedan od najčudnijih momenata u istoriji fudbala.

BONUS VIDEO: VAR presudio da je Olimpija postigla regularan gol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar