Foto: Printscreen Twitter

Fudbalerke su prethodno napravile veliki uspeh i postale svetske prvakinje.

Ženska fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Englesku sa 1:0 u finalu Svetskog prvenstva i postala je šampion. Gol Olge Karmona Garsije bio je dovoljan za konačni trijumf, mada je Dženi Ermoso penalom mogla da „podeblja“ trijumf.

Promašila ga je, ali se nije našla na stubu srama jer je njen tim svejedno pobedio.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, potpuno neočekivano, Dženi se našla u središtu kontroverze jer ju je posle finala u usta poljubio Luis Rubijales, predsednik Fudbalskog saveza Španije.

Snimak ovog poljupca u usta je momentalno počeo da se širi internetom, a španski mediji su odmah počeli da pišu o razlozima za takav neprimeren gest predsednika na podijumu gde su bili i Đani Infantino, predsednik FIFA, i drugi.

Ermoso je iz svlačionice u Instagram lajvu prvo rekla da joj se poljubac nije svideo, ali je upitala „šta da se radi“, a kasnije je to prokomentarisala i pred novinarima.

Ipak, sada se oglasila zvaničnim saopštenjem koji je Fudbalski savez Španije poslao novinskoj agenciji EFE.

„Bio je to obostrani čin, potpuno spontan, zbog ogromne sreće zbog osvojenog Svetskog prvenstva. Predsednik i ja imamo odličan odnos, njegovo ponašanje prema svima nama je bilo za ‘deset’ pa je to bila jedna prirodna zahvalnost srdačnosti“, reči su Hermozo navedene u saopštenju.

„Nije potrebno više razmišljati o tome. Osvojile smo Svetsko prvenstvo pa nećemo skretati od bitnoga“, dodala je.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar