Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

Krenio da gazi.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Leo Mesi već je svojim potezima zaludeo Amerikance. Nakon što je postigao gol na debiju iz slobodnog udarca, Argentinac je po prvi put startovao i to kao kapiten i sa dva gola i asistencijom pokazao da je i dalje klasa od igrača.

On je predvodio svoj Inter Majami u pobedi od 4:0 protiv Atlante koja mu je bila 100. klub kojem je dao gol u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Trabalo mu je svega 22 minuta za dva gola pošto je već u osmom minutu zatresao mrežu prvi put u jednoj pomalo i komičnoj situaciji. Mesi je prvo u pokušaju da plasira loptu pogodio stativu, da bi svoj odbitak smestio u mrežu.

Već u 22. minutu je povećao na 2:0 kada je iskoristio asistenciju za rutinsku završnicu iz sredine kaznenog prostora.

Tejlor je potom postigao gol neposredno pre poluvremena i tako je Majami imao 3:0 na odmoru. Mesi je asistirao početkom drugog poluvremena, i to baš za Tejlora, kome se odužio za jedan „spakovan“ gol u prvom delu igre. Umeo je Mesi da se oduži i Dejvidu Bekamu, kom je slao poruke sa terena u slavlju.

Mesi je napustio igru u 79. minutu, čime je i zvanično završeno veče za većinu gledalaca. Pobeda je obezbedila mesto Interu u nokaut rundi Liga kupa, a Serhio Buskets je na ovoj utakmici i debitovao za Majami.

Majami je inače na dnu MLS tabele i nije pobedio u 11 ligaških utakmica pre Mesijevog dolaska. Međutim, tim izgleda potpuno transformisan njegovim i Busketsovim uticajem.

„Njihov dolazak je igračima ulio samopouzdanje“, rekao je menadžer kluba Martino, koji je trenirao ovaj par pre 10 godina u Barseloni.

BONUS VIDEOIbrahimović God Bye – fenomen fudbalskog Boga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar