Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kako doći do najboljeg tima u istoriji večitih rivala? Statistikom? Golovima? Asistencijama? Odbranama? Klizećim startovima? Ili samo ličnim osećajem navijača i vašim izborom u komentaru? Nečime što nije merljivo, ali je vidljivo, jasno i ostaje u sećanju?

Mnogo je igrača prošlo kroz dva stadiona na Topčiderskom brdu, mogu se podeliti na dobre i loše, kratkotrajne ili vanvremenske, uspešne i neuspešne.

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Utisak navijača je ono što ostaje, što se pamti i zbog čega će svako od fudbalera koji zadobije njihovu ljubav ostati besmrtan.

A to je u srpskom fudbalu uglavnom moguće samo kroz nošenje crno-belog ili crveno-belog dresa, uniforme koja od pitomaca pravi ratnike i nije milosrdna prema onima koji ne uspeju da shvate, prihvate i razumeju njenu težinu.

Sportska redakcija Nova.rs će u narednih šest dana pokušati da pronađe takve, jedinstvene, neponovljive i zauvek prisutne u srcima navijača dva najveća srpska kluba.

Svako od anketiranih je imao neke svoje principe pri izboru, neki su pamtili golove u večitim derbijima, neki su se sećali pevanja navijačkih pesama, a bilo je i onih kojima su pojedini fudbaleri bili simpatični baš zato što su izgoreli u želji da postanu legende.

Nije bio lak posao izabrati najomiljenije, najbolje, najvoljenije, ali su to za vas učinile ličnosti poput Ljupka Petrovića, Vladimira Jugovića, Saše Ilića, Dušana Savića, Momčila Moce Vukotića, Ivana Ćurkovića, Milana Borjana, Momčila Bajagića Bajage, Boška Đurovskog, Boža Koprivice, Marka Živića, Gorčina Stojanovića, Pece Popovića…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare