Svetozar Mijailović, Vanja Drkušić i Mitar Mrkela Foto: FK Crvena zvezda

Vanja Drkušić, štoper fudbalske reprezentacije Slovenije, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom u koju je došao kao pozajmljeni igrač Zenita.

Drkušić je bio jedan od najboljih štopera tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj ove godine, i potražnja za njim nakon završetka takmičenja bila je velika.

Ipak, Slovenac je stigao u Zvezdu sa kojom će pokušati da dođe do Lige šampiona, pobedom protiv Bodo Glimta u plej-ofu kvalifikacija.

PROČITAJTE JOŠ

„Potpisom za Crvenu zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom gde smo na Evru napravili odličan uspeh, koji se i nije očekivao od nas. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala Bogu – pustili su me da dođem u Zvezdu. Jedva čekam da istrčim pred punu Marakanu i pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam Zvezdu naravno, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta već igrača poznajem, Timija iz reprezentacije najbolje“, rekao je Drkušić.

Igrao je dobro i Drkušić protiv selekcije Srbije u grupnoj fazi kada su Slovenija i „orlovi“ podelili bodove (1:1).

Slovenac je karijeru počeo u Herevenu, zatim je nastupao za Rende, Bravo i Soči, pre dolaska u Zenit.

Svetozar Mijailović, Vanja Drkušić i Mitar Mrkela Foto: FK Crvena zvezda
Vanja Drkušić Foto: FK Crvena zvezda

BONUS VIDEO Olajinka trenira pred meč Crvena zvezda – Novi Pazar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar