Foto: EPA/PETER KNEFFEL

Bajern Minhen je saopštio da je klub u dubokoj žalosti nakon smrti Tomasa Vilhelmija.

Rehabilitacioni i kondicioni trener nemačkog najtrofejnijeg kluba preminuo je u 57. godini nakon duge bolesti. Vilhelmi je radio za Bajern od 2007. godine i odigrao je veliku ulogu u brojnim uspesima u poslednjih 17 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Jan-Kristijan Dresen, generalni direktor Bajerna se oglasio tim povodom.

„Ceo naš klub, a ne samo trenerski štab i tim sa kojim je Tomas Vilhelmi tako intenzivno radio toliko dugo, su u dubokoj žalosti. Tomas Vilhelmi je voleo i živeo za Bajern i svoju profesiju. Uvek je imao prst na pulsu igrača i uvek je bio tu za njih, posebno u periodima povreda, kada je vrhunskim sportistima potrebno najviše ohrabrenja. Više od 17 godina bio je deo tima. Zaslužan je za na mnoge titule tokom ovog dugog perioda, i njegove ljudski i profesionalni kvaliteti će uvek biti deo porodice Bajern.

Vilhelmi se pridružio klubu 2007. iz Bajer Leverkuzena i radio je pod raznim trenerima, uključujući Jupa Hajnkesa, Luja van Gala, Pepa Gvardiolu, Otmara Hicfelda, Jirgena Klinsmana, Karla Anćelotija, Hansija Flika, Nika Kovača, Julijana Nagelsmana i Tomasa Tuhela.

Za igrače kao što su Bastijan Švajnštajger, Frank Riberi, Arjen Roben, Manuel Nojer, Serž Gnabri i Alfonso Dejvis, on je bio važna podrška posebno tokom perioda rehabilitacije. Za to vreme, Bajern je osvojio 13 titula u Bundesligi, dva puta Ligu šampiona i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, sedam DFB kupova, dva puta UEFA Superkup i devet puta Superkup Nemačke.

View this post on Instagram

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar