Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički u meču 13. kola Superlige Srbije sa 3:1 (0:1) posle preokreta pred ispunjenim tribinama u Humskoj.

Južna tribina je bila ispunjena pošto su se „grobari“ vratili na stadion posle bojkota koji je trajao od 27. maja prethodne godine, a prekinut je posle odlaska bivšeg rukovodstva iz kluba.

Meč je počeo minutom ćutanja u čast legendarnog fudbalera Partizana Branka Rašovića i Miroslava Ćurguza, dugogodišnjeg klupskog funkcionera.

PROČITAJTE JOŠ

Čukarički je poveo u 24. minutu, Lazar Tufegdžić je bio asistent, a strelac Mihajlo Cvetković koji je bio sam na drugoj stativi.

U nadoknadi poluvremena Čukarički je mogao da duplira prednost, ali je Mihajlo Cvetković pogodio stativu. Rezervista Partizana Bibars Natho je u 54. minutu iz penala poravnao na 1:1.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Prethodno je prekršaj nad rezervisti Đorđem Jovanovićem napravio Miladin Stevanović, a sudija Milan Ilić je pokazao na penal.

Potpuni preokret viđen je u 65. minutu, Aleksandar Filipović je posle kornera Marija Jurčevića poslao loptu u mrežu udarcem glavom sa druge stative. Konačan rezultat postavio je Aldo Kalulu u 90. minutu, ostao je sam na drugoj stativi posle centaršuta rezerviste Papea Furera i lako poslao loptu u mrežu.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Utakmica je odigrana pred zvanično 17.156 navijača na stadionu Partizana, ali ih je izvesno bilo bar dve hiljade više na tribinama jer su mnogi ušli na tribine pošto je objavljena ta brojka.

Partizan sad ima 23 boda iz 11 utakmica i trenutno je četvrti, dok je Čukarički šesti sa 19 bodova iz 13 utakmica.

U narednom kolu Partizan gostuje TSC-u, dok će Čukarički dočekati Železničar. Pre toga, u sredu, u šesnaestini finala Kupa Srbije, Partizan gostuje novosadskoj Mladosti, a Čukarički ubskom Jedinstvu.


Partizan – Čukarički 3:1 (0:1)

(Natho 54, Filipović 64, Kalulu 90 – Cvetković 25)

Stadion: Partizana; Sudija: Milan Ilić;

Partizan: Jovanović – Filipović (od 74. Đurđević), Ilić, Arijaga, Jurčević – Ovusu (od 78. Šćekić), Kovač (od 46. Zahid) – Zubairu (od 89. Furer), Natho, Kalulu – Nikolić (od 46. Đ. Jovanović).

Čukarički: Mirković – Stanković, Stevanović, Jovanović, Miloš Cvetković – Sisoko (od 80. Pavkov), Docić – Tufegdžić (od 69. Cionis), Miladinović (od 80. Bačanin), Ivanović (od 86. Kabić) – Mihajlo Cvetković (od 69. Tedić).


Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar