Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak u Subotici rezultatom 1:5 u okviru 13. kola Superlige Srbije.

Zvezda je već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika, dok je drugo bilo još efikasnije.

Strelci za crveno-bele bili su Silas Mvumpa, Milan Rodić, Šerif Endiaje, Felisio Milson i Aleksandar Katai, dok je utešni gol za Spartak dao Luka Bijelović.

Zvezda je tako nastavila neverovatan niz protiv Spartaka, koji je poslednji put remi sa crveno-belima izvukao još davne 2016. godine, a nema pobedu u međusobnim duelima još od 2012.

Takođe, Zvezda je nastavila nepobedivi niz u Superligi ove sezone, pošto je i dalje prva sa 34 poena iz 12 utakmica (11 pobeda i jedan remi).

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su odmah od početka utakmice pokazali da žele da poprave utisak iz Evrope i zaleče rane nakon poraza od Monaka u Francuskoj (5:1) u Ligi šampiona.

Prvu veliku šansu propustio je Endiaje, kada glavom nije uspeo da spusti loptu u gol, a nešto kasnije se oprobao i Kanga sa distance, ali bezuspešno. Međutim, već u 19. minutu Ilić je izveo korner, Krunić je zakačio loptu na prvoj stativi, a Silas ju je dočekao na drugoj i zakucao u mrežu.

Bio je Silas blizu gola i posle sledećeg kornera, ali je loše zahvatio loptu nogom na drugoj stativi. Bilo je i panike u odbrani Spartaka koji minut kasnije, ali je Ćalasan uspeo tada da otkloni opasnost sa gol-linije.

PROČITAJTE JOŠ:

Spartak je u 31. minutu tražio penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom, dok je na drugoj strani zapretio i Seol, ali je golman bio dobro postavljen, pa je lako odbranio.

U 41. minutu ponovo se tresla mreža. Ilić je izveo slobodan udarac, a Rodić je pravovremeno utrčao i zahvatio loptu glavom, te je ubrzao, pa golman Spartaka nije stigao da reaguje na vreme.

U 50. minutu Zvezdi je sviran penal, jer je Ćalasan igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Endiaje je bio siguran sa bele tačke za ubedljivih 0:3.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Spartak je uspeo da smanji prednost gostiju nakon kontre i odbitka, a Bijelović je kao rezervista uspeo da se upiše u strelce i to nakon loše intervencije Marka Ilića.

Zvezda je brzo odgovorila – Silas je probio po desnoj strani, uposlio je Milsona, koji se dobro kretao i samo skrenuo loptu u mrežu.

I rezervista Aleksandar Katai je postigao lep gol, koji mu je namestio Nemanja Radonjić. Katai je glavom zakucao loptu pod prečku i to nakon preciznog centaršuta Radonjića.

Posle toga, do kraja utakmice nije bilo više uzbuđenja. Sve golove možete pogledati u blogu ispod.


Spartak – Crvena zvezda 1:5 (0:2)

(Bijelović 58 – Silas 19, Rodić 42, Endiaje 51, Milson 62, Katai 72)

Gradski stadion, Subotica, kapacitet: 13.000; Sudija: Nikola Radaković;

SPARTAK (4-5-1): Dulić – Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios (od 46. Bijelović) – Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku (od 63. Ebuka), Mijić (od 46. Lukić) – Babić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Ilić – Seol, Điga, Leković, Rodić – Krunić (od 65. Dalsio), Kanga – Silas (od 65. Radonjić), L. Ilić, Milson – Endijale (od 65. Katai)

SPARTAK SUBOTICA - CRVENA ZVEZDA 1:5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar