Crvena zvezda vs RB Leipzig Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sve zanimljive detalje sa utakmice ispratite u blogu Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 1:2 od Lajpciga u 4. kolu Lige šampiona.

Zvezda je odigrala očajno prvo poluvreme, ali su na velikoj pauzi gubili sa samo 0:1, pošto je strelac bio Ćavi Simons.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom poluvremenu crveno-beli su bili mnogo bolji i angažovaniji, napravili su nekoliko sjajnih prilika, ali su na kraju ostali bez bodova. Lois Openda je u 77. minutu povećao na 0:2 nakon brze kontre i preciznog šuta, dok je nadu Zvezdi dao autogol Henrihsa nakon centaršuta Gelora Kange.

Imala je Zvezda do kraja utakmice još nekoliko pokušaja, a volej Pitera Olajinke je sjajno odbranio golman Blasvih u nadoknadi vremena i tako spasao Lajpcig.

Zvezda je ovim porazom i definitivno ispala iz računice za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. Ono što je dobro za crveno-bele jeste da je Jang Bojs poraže u Mančesteru od Sitija sa 3:0, pa će se tim Baraka Bahara boriti za treće mesto u grupi i plasman u Ligu Evrope.

Šampion Srbije sada ima jedan bod, kao i Jang Bojs, dok je Lajpcig na devet, a Mančester siti je prvi sa 12 bodova.

Foto: Starsport

Zvezda je bojažljivo ušla u meč, a Lajpcig je odmah počeo da pritiska i nije odustajao od presinga, koji je i te kako urodio plodom. Već u osmom minutu je Šlager dodao loptu do Simonsa, koji je sa leve strane ušao ka sredini, pronašao pravu poziciju i ugao i sjajno šutirao. Glazer nije imao šanse da odbrani šut u dalji ugao.

Prvu (polu)priliku Zvezda je imala u 10. minutu, ali je Bukarijev šut glavom završio daleko od gola.

U 17. minutu golman Blasvih ispustio loptu nakon centaršuta Mijailovića, ali je Ivanić ostao kratak, pa je otklonjena opasnost ispred gola Lajpciga.

Ubrzo nakon toga jedan od pomoćnika Baraka Bahara je isključen, a domaći tim je imao mnogo problema u odbrani. Šeško je bio u nekoliko šansi, ali je najpre pogodio spoljni deo mreže, a onda su on i Haidara bili neuspešni.

Crvena zvezda vs RB Leipzig Foto:PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

Usledilo je 15-ak minuta nešto sporije igre i spuštanja ritma, a onda smo videli buran kraj prvog poluvremena.

Haidara je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla daleko iznad gola, iako je moglo da bude i opasnije, jer je igrač Lajpciga bio potpuno nebranjen. Openda je potom dobio loptu od Simonsa, potegao je nakon jednog kontakta, ali ga je Rodić blokirao, a lopta je prošla tik pored stative.

Sjajni Glazer je sačuvao svoj tim u 44. minutu, kada je Openda pokušao da ga zaobiđe u situaciji jedan na jedan, ali nije uspeo, pošto je Zvezdin golman zgrabio loptu. Bukari je brzo istrčao u kontri, prevario je defanzivca Lajpciga, imao je stopostotnu šansu, ali je izblokiran u poslednjem trenutku. Ipak, Zvezda nije dobila ni korner, jer je naknadno dosuđen ofsajd.

Ponovo je Lajpcig u nadoknadi prvog dela iskoristio rupu u odbrani Zvezde. Openda je probio po levoj strani, ostavio je čuvara u prašini, uposlio je Forsberga, koji je neprecizno šutirao sa desetak metara, iako je imao vremena da se namesti.

Crvena zvezda vs RB Leipzig Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zvezda je u drugo poluvremene ušla znatno motivisanija i sa više energije, a Bahar je u igru uveo Endiajea umesto Krasoa, kao i Nedeljković umesto Mijailovića.

Endiaje je odmah dobio loptu u prostor, prevario je jednog čuvara, a onda je zakomplikovao i odlučio se za novi dribling. Uspeo je nekako da doda loptu do Ivanića, ali je njegov šut izblokirao Simakan.

Crveno-beli su pretili nekoliko puta centaršutevima, a onda je i Šeško pokazao koliko je kvalitetan. Dugo je vukao loptu, pa se odlučio na šut. Lopta je prošla Glazera, ali je udarila u stativu. U nastavku akcije je napadač Lajpciga imao stopostotnu šansu, ali je sa svega nekoliko metara prebacio ceo gol, iako je bio u idealnoj poziciji.

Openda i Simons su takođe pokušali da prevare i savladaju Glazera, ali je golman Zvezde bio na visini zadatka.

Crvena zvezda vs RB Leipzig Foto:STARSPORT

Od 54. do 74. minuta nije bilo mnogo uzbuđenja i ozbiljnih šansi, a onda je rezervista Olajinka bio veoma blizu gola. Nakon karambola u šesnaestercu Lajpciga lopta je stigla do Olajinke koji je snažno šutirao, ali je Blasvih odbranio. Lopta se odbila do Endiajea, koji je promašio zicer, ali gol bi svakako bio poništen zbog ofsajda.

Iako je Zvezda u tim trenucima imala inicijativu, gol je primila iz kontre preko Opende, koji se prethodno propisno ispromašivao.

Međutim, Zvezda je uspela da se vrati u igru nakon centaršuta Kange, a sopstvenu mrežu pogodio je Henrihs.

Crvena zvezda vs RB Leipzig Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Do kraja utakmice, Kanga je šutirao sa distance, kao i Karvaljo na drugoj strani, dok je i Glazer otišao napred nakon kornera. Blasvih je ponovo sjajno odbranio volej Olajinke, koji je išao snažno u bliži ugao, a sve se to dešavalo u dubokoj nadoknadi.

Ipak, gola nije bilo, pa je Lajpcig imao razlog da slavi.


Crvena zvezda – Lajpcig 1:2

(Henrihs autogol 81 – Simons 8, Openda 77)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Srbija. Sudija: D. Orsato.

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Rodić (od 85. Katai), Điga, Mijailović (od 46. Nedeljković), Lučić (od 78. Mijatović), Kanga, Hvang, Ivanić (od 69. Olajinka), Bukari, Kraso (od 46. Endiaje). Trener: Barak Bahar.

Lajpcig: Blasvih, Raum, Lukeba, Simakan, Henrihs, Forsberg (od 70. Klosterman), Šlager (od 83. Kampl), Haidara (od 83. Seivald), Simons (od 75. Karvaljo), Openda, Šeško (od 70. Baumgartner). Trener: Marko Roze.

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - LAJPCIG 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar